Za co kochamy wołowinę?
Soczyste i chrupiące steki z grilla lub patelni, aromatyczne pieczenie, które wręcz rozpływają się w ustach, a może niepowtarzalne w swym smaku gulasze wołowe? Bez względu na to, czy chcemy przyrządzić antrykot, rostbef, czy rozbratel – możemy to zrobić na mnóstwo sposobów gwarantujących sukces kulinarny. Od najprostszych dań, po najbardziej wyszukane i wykwintne. Miłośnicy wołowiny mają do swej dyspozycji bogactwo smaków kuchni całego świata!
Wołowina niejedno ma imię!
Kulinarne mięsa wołowe występują zwykle pod fachowymi nazwami, które dla koneserów nie stanowią zagadki, ale dla osób mniej zorientowanych mogą brzmieć tajemniczo (szponder, ligawa, filet mignon), a nawet nieco dziwnie (skrzydło, świeca, polędwica z warkoczem). Pod każdą z tych nazw skrywa się odpowiednio wyodrębniona część tuszy wołowej, której sekrety warto poznać, by oczarować rodzinę lub przyjaciół wyśmienitym obiadem. Na przykład: popularny na całym świecie Tomahawk Steak jest smażony wraz z kością nie tylko dla wizualnego efektu. To przede wszystkim doskonały sposób na wzbogacenie smaku potrawy, ponieważ kość wołowa jest źródłem niepowtarzalnego smaku. A dlaczego na mięso do burgerów warto wybierać rozbratel? Jego mocnym atutem są grube włókna tkanki mięśniowej poprzerastane paskami błon i tłuszczu. Taka kompozycja po zmieleniu zapewnia prawdziwe bogactwo smaku oraz aromatu.
Wołowina może być dobra, lepsza i… jeszcze lepsza!
Dzięki starannej selekcji możemy wyodrębnić najdoskonalsze jakościowo elementy tusz wołowych z przeznaczeniem na prawdziwe rarytasy. Tak właśnie powstaje wołowina selekcjonowana w firmie MARK’S Marszałkowscy. Wołowina, której znakiem rozpoznawczym jest charakterystyczna struktura marmurkowa – efekt bogatych przerostów tłuszczowych, otaczających i przenikających tkankę mięśniową. Marmurkowe steki to gwarancja prawdziwej uczty, która sprosta wymaganiom nawet najbardziej wybrednego podniebienia. Tłuszcz wołowy jest bowiem nośnikiem smaku oraz aromatu i podczas obróbki uwalnia swoje bogactwo. MARK’S Select to zdecydowanie coś więcej, niż linia produktowa. To marka, która ma wszelkie atuty ku temu, by pełnić rolę wyznacznika jakości. Potwierdzają to dziesięciolecia doświadczenia i tradycji firmy MARK’S, liczne nagrody i wyróżnienia oraz uznanie zdobyte na rynkach krajowych i zagranicznych.
Najlepsza wołowina? Od dostawcy, któremu ufasz!
Być może preferujesz steki z grilla, a być może potrawy duszone lub gotowane. Być może należysz do miłośników wołowiny dojrzewającej na sucho lub bardziej doceniasz walory wołowiny dojrzewającej na mokro. A może Twoja przygoda z wołowiną dopiero się zaczyna? W każdym przypadku warto pamiętać o jednym: podstawą sukcesu kulinarnego jest wysokiej jakości mięso, starannie wyselekcjonowane i spełniające wszelkie wymagania oraz oczekiwania. MARK’S Marszałkowscy to firma, która traktuje swych Klientów z szacunkiem, odwdzięczając się w ten sposób za zaufanie. Najlepsza wołowina? To ta na talerzach naszych Klientów!
Kontakt i współpraca
PPHU ,,MARK’S” Sp. z o.o.
Prusak 23, 98-420 Sokolniki
Sekretariat
tel. +48 62 78 32 801 – 804
e-mail: marks@marks.biz.pl
Producent wędlin, mięs, golonek - Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe "MARK'S" Sp. z o.o.