„Potrawy serwowane w Astorii przygotowywane są na bieżąco, co gwarantuje ich wysoką jakość i walory smakowe.”
Restaurację Astoria można znaleźć w Częstochowie przy ulicy Krakowskiej 45 w niedalekim sąsiedztwie Galerii Jurajskiej – mówi szef kuchni Łukasz Długosz.
Remigiusz Zagraba: Jedną z Państwa specjalności jest organizacja imprez okolicznościowych. Jak jest Państwa oferta jesli chodzi o spotkania biznesowe ?
Łukasz Długosz: Zapewniamy pełną obsługę kelnerską oraz szeroki wachlarz aranżacji stołów. Każde przyjęcie planujemy wspólnie z organizatorem, co daje możliwość szczegółowego dopasowania menu zarówno pod względem zawartości, ilości jak i kosztów. Mamy gotowe zestawy dań, które oferujemy, ale tak na prawdę wszystko zależy od preferencji klienta.
R.Z.: Jakie potrawy mięsne można znaleźć w menu? Z jakich rodzajów mięs serwują Państwo potrawy?
Ł.D.: Potrawy serwowane w Astorii przygotowywane są na bieżąco, co gwarantuje ich wysoką jakość
i wyjątkowe walory smakowe. Używamy mięsa wieprzowego, wołowego, cielęciny, dziczyzny i drobiu. W menu można znaleźć szeroki wybór dań, które zaspokoją nawet najbardziej wybrednych. Serwujemy m. in.: pierożki faszerowane cielęciną i sosem grzybowym ze śliwką, polędwiczki w cieście francuskim z sosem szczypiorkowym, półgęsek z sosem truflowo-czosnkowym, befsztyk tatarski
z polędwicy, kurczaka z suszonym pomidorem z mozarellą lub pastą truflową i wiele innych.