Restauracja Góralska Tradycja to połączenie pasji i miłości do zakopiańskiej kultury. Zlokalizowana jest w samym sercu Zakopanego.
Można ją znaleźć na Krupówkach 29 (na końcu Pasażu Handlowego).
Na kilka pytań o restauracji i potrawach mięsnych dla portalu FirmyMiesne.pl odpowiedział szef kuchni – Dariusz Siciarz.
Remigiusz Zagraba: W Polsce bardzo popularna jest organizacja przyjęć okolicznościowych, prywatnych i biznesowych. Na jakie atrakcje mogą liczyć goście w GÓRALSKIEJ TRADYCJI?
Dariusz Siciarz: Jesteśmy nową restauracją i ciągle się rozwijamy. Organizujemy jak najbardziej różnego rodzaju przyjęcia, wesela, spotkania grupowe i inne imprezy okolicznościowe takie jak komunie, chrzciny.
Naszym gościom możemy zaproponować gotowe zestawy obiadowe. Zgodnie z oczekiwaniami jesteśmy w stanie przygotować menu idealnie komponujące się z preferencjami klientów.
Jest to kwestia indywidualnych ustaleń z managerem restauracji.
R.Z.: Z jakich rodzajów mięs najczęściej przyrządza się w Państwa restauracji dania?
D.S.: W karcie podstawowej można znaleźć takie pozycje jak: polędwica wołowa, kurczak, kaczka po staropolsku, mięso wieprzowe, jagnięcina – która jest nawiązaniem do naszego regionu oraz 4 rodzaje ryb (słodkowodnych i morskich). Raz w miesiącu przygotowujemy wstawkę do menu składającą się
z przystawki, zupy, dania głównego oraz deseru.
Dodatkowo, jesteśmy w stanie stworzyć potrawy każdej kuchni, nie tylko góralskiej. Organizujemy tygodnie smaków. W tamtym roku można było spróbować u nas dań kuchni francuskiej, włoskiej,
a także staropolskiej. Na ten rok planujemy podróż po kuchni tajskiej i śródziemnomorskiej.
Staramy się łączyć góralskie tradycje z nowoczesnymi rozwiązaniami.