Białostocka restauracja Sztuka Mięsa stawia na jakość. Nie brak tu jednak różnorodności jeśli zajrzeć do menu. Cielęcina, jagnięcina, wołowina, wieprzowina i kurczak – w tak szerokim wachlarzu różnych rodzajów mięs każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.
Rozmawiamy z Maciejem Tomaszewskim, właścicielem restauracji.
Gdzie dokładnie zlokalizowana jest restauracja?
Restauracja Sztuka Mięsa znajduje się w Białymstoku, przy ulicy Krakowskiej 11.
Z jakich rodzajów mięs serwują Państwo potrawy?
Nasze potrawy przygotowujemy z wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny
i kurczaka.
Jakie potrawy znajdują się w menu restauracji Sztuka Mięsa?
Serwujemy m.in. Osso Bucco, czyli goleń wołową duszoną w warzywach i czerwonym winie z rissoto z borowikami lub puree ziemniaczanym i warzywami z patelni. Podajemy również np. steki, burgery, policzki wieprzowe czy filety drobiowe – Blackedned Chicken i Kurczaka w sosie Marsala.
Kto może zostać dostawcą mięs i wędlin?