O mięsach i wędlinach w menu Delicji Polskiej rozmawiamy z właścicielem
i szefem kuchni restauracji – Robertem Godlewskim.
Remigiusz Zagraba: Gdzie można dobrze zjeść w Warszawie?
Robert Godlewski: W DELICJI POLSKIEJ, która mieści się przy Krakowskim Przedmieściu 64 na Starym Mieście
w Warszawie. Warto dodać, że w sezonie nasi goście mają tutaj możliwość skorzystania z ogródka z widokiem na Trakt Królewski.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs ubogacją Państwa menu?
R.G.: DELICJA POLSKA to pieszczące podniebienie smaki wielu przepysznych potraw przygotowanych na bazie drobiu, kaczki, perliczki, wołowiny oraz wieprzowiny.
R.Z.: Z jakich potraw na bazie mięsa są Państwo szczególnie dumni?
R.G.: W Delicji Polskiej tradycja spotyka się z klasyką w najlepszym wydaniu. Przyrządzamy prawdziwie polskie dania, wyłącznie z lokalnych produktów. Z przekąsek nasi klienci mogą skosztować m.in. podwędzonych pierogów z cielęciną i chrupiącym boczkiem.
Z dań głównych polecamy np. kaczkę pieczoną z sosem z żurawiny i karmelizowanymi jabłuszkami czy kotleciki jagnięce w rozmarynie na puree z zielonego groszku. W naszej karcie znajdują się też dania sezonowe przyrządzane z produktów dostępnych w określonych porach roku.
R.Z.: Kto może zostać dostawcą mięs do Państwa restauracji?