O mięsach w menu poznańskiej restauracji Rycerska rozmawiamy z menedżerem restauracji Natalią Brzezińską.
Remigiusz Zagraba: W jakiej restauracji w Poznaniu można dobrze zjeść i jak do niej dojechać ?
Natalia Brzezińska: Nasza restauracja nazywa się Rycerska. Jesteśmy oddziałem Poznańskich Ośrodków Sportu i Rekreacji, na terenie Campingu Hotelu Malta przy ul. Krańcowej 98 w Poznaniu.
R.Z.: Z jakich rodzajów mięs przygototowywane są najlepsze Państwa potrawy?
N.B.: Specjalizujemy się w kuchni staropolskiej i europejskiej. Potrawy, które serwujemy dla naszych klientów, przygotowywane są na bazie wołowiny, wieprzowiny, a także kurczaka. W menu można znaleźć m. in. pyszne dania główne, a wśród nich np. pierś z kurczaka z cukinią, bakłażanami, czerwoną papryką i cieciorką czy polędwiczki wieprzowe z puree z czerwonej kapusty, kaszą gryczaną i borowikami.
R.Z.: Kto może zostać dostawcą mięs i wędlin do restauracji RYCERSKA ?