Aktualnie kebab to jedna z najbardziej popularnych potraw w gastronomii. Punkt gastronomiczny, który posiada w swojej ofercie prawdziwy turecki kebab w większym stopniu cieszy się zainteresowaniem wielu klientów. Najważniejszym składnikiem dania kebab jest mięso, a także specjalna kompozycja smakowa, dlatego istotne jest aby kupować produkt z zakładów, które produkują kebab według oryginalnej tureckiej receptury.
Jednym z najlepszych producentów kebabu jest firma Nur posiadająca zakład w Skarżysku-Kamiennej. Do produkcji kebabu firma wykorzystuje polskie mięso wołowe i drobiowe najwyższej klasy oraz stosuje specjalnie dobrane mieszanki przypraw, które nadają daniom kebab orientalny i niepowtarzalny smak. Produkcją zajmuje się wykwalifikowany personel, głównie obywatele tureccy, którzy posiadają tytuły mistrzowskie w zakresie produkcji kebabu i ukończyli specjalistyczne kursy. System HACCP wdrożony w zakładzie oraz nadzór lekarza weterynarii gwarantuje bezpieczeństwo żywności produktów. Firma NUR zajmuje się produkcją:
- walców z surowego mięsa ze specjalnymi przyprawami, do dalszego opiekania w punktach sprzedaży "KEBAB"
- zestawów kebab przyprawionych, opieczonych i pokrojonych, przeznaczonych do spożycia po ich podgrzaniu
- sprzedażą surowego mięsa wołowego i drobiowego
Wszelkie zastosowane dodatki do gotowego kebabu mają także duże znaczenie, dlatego we własnym punkcie gastronomicznym warto używać oryginalnych przypraw, sosów, pieczywa do kebabów. Bogatą ofertę produktów z Turcji możecie Państwo zakupić w Markecie Tureckim zlokalizowanym w Raszynie przy ulicy Krakowskiej 85.
Zainteresowanych smakiem prawdziwej tureckiej kuchni zapraszamy do kontaktu telefonicznego z firmą NUR pod numerem 41 251 51 55.
Więcej informacji o firmie NUR klikając tutaj.