O firmie
Firma NUR powstała w 2006 r. otwierając Market Turecki.
Sklep oferował oryginalne tureckie produkty, głównie żywność oraz mięso i wędliny.
Niemal od początku spacjalizacja sklepu spotkała się z dużym zainteresowaniem zarówno wśród przybyłych do Polski obywateli tureckich,
którzy szukali ulubionych produktów, jak i Polaków, którzy poznali i pokochali smaki kuchni tureckiej.
Z miesiąca na miesiąc, coraz więcej klientów zaczęło odwiedzać Market Turecki, w którym można było znaleźć m.in tureckie słodycze,
oryginalne tureckie artykuły spożywcze i przemysłowe oraz wędliny wołowe i drobiowe.
Rozwinięty został też asortyment o mięso wołowe, baranie, jagnięce.
Wygląd i charakter Marketu Tureckiego niewiele się zmienił, zachowując tradycyjny wystrój i klimat.
Wprowadzane są jednak do oferty stale nowości, aby urozmaicić klientom wybór oraz inspirować ich do nowych smaków.
Specjalizacja firmy
Z pewnością największym hitem, cieszącym się ogromym powodzeniem jest pieczony kebab,
w postaci jako gotowy do spożycia po podgrzaniu oraz w formie surowego walca, przeznaczonego do barów i restauracji.
Kebab produkowany jest od 2008 roku w zakładzie, a jego największą zaletą jest zachowana oryginalna turecka receptura.
Produkcja kebabu odbywa się w odpowiednich warunkach, przez wykwalifikowany personel,
pod ścisłą kontrolą wdrożonego systemu HACCAP, oraz nadzoru Lekarza Weterynarii.
Dzięki temu gwarantujemy bezpieczeństwo żywności.
Zakład został zakwalifikowany do sprzedaży na rynek krajowy, jak również na rynek Unii Europejskiej.
Aby zachować w pełni tradycję, personel, to głównie obywatele tureccy, którzy ukończyli specjalistyczne kursy i nabyli tytuły mistrzów produkcji kebabu.
Rozbiór mięsa wołowego
Obecnie firma NUR prowadzi własny rozbiór i sprzedaż wysokiej jakości mięsa wołowego,
głównie elementów, zaoptrując odbiorców hurtowych i detalicznych.
Market turecki (okolice Warszawy)
Sklep Turecki Raszyn
05-090 Raszyn, ul. Krakowska 85,
tel/fax 022 716 29 58
kom. 510 566 731
kom. 513 088 060
Bar Kebab Ostrowiec Świętorzyski
Bar w Ostrowcu Świętokrzyskim został otwarty w 2011r, jako drugi lokal w którym chcieliśmy
klientom przybliżyć smaki kebabu przez nas produkowanego.
ul. Sienkiewicza 63, Ostrowiec Swiętokrzyski, tel. kom. 510 566 731, kom. 513 088 060.
Naszą specjalnością jest kuchnia turecka. Jako producent kebabów możemy zagwarantować, że u nas klient znajdzie aromatyczne mięso
doprawione i przygotowane przez spacjalistów w produkcji kebabu według tureckiej receptury.
Oferjemy kebab w różnych postaciach m.in w tortilli, picie czy bułce oraz w zestawie z frytkami i surówkami.
Do kanapek używamy jedynie świeżych warzyw, a nasze sosy przygotowujemy na bieżąco, dzieku czemu mają świeży i niepowtarzalny smak.
Zakład produkcyjny
26-110 Skarżysko-Kamienna
ul. 3 Maja 251, 253
e-mail: nurkebab@hotmail.com
tel./fax 41 251 51 55
kom. 510 566 731
kom. 513 088 060
Czytaj także:
Oryginalny turecki kebab - krajowa produkcja kebabu wołowego i drobiowego
Kebab dla restauracji i barów szybkiej obsługi
Kebab wołowy i drobiowy dla restauracji, pizzerii, sieci sklepów, hurtowni