O firmie
Firma NUR powstała w 2006 r. otwierając Market Turecki.
Sklep oferował oryginalne tureckie produkty, głównie żywność oraz mięso i wędliny.
Niemal od początku spacjalizacja sklepu spotkała się z dużym zainteresowaniem zarówno wśród przybyłych do Polski obywateli tureckich,
którzy szukali ulubionych produktów, jak i Polaków, którzy poznali i pokochali smaki kuchni tureckiej.
Obecnie rozwinięty został asortyment o mięso wołowe, baranie, jagnięce.
Wprowadzane są do oferty nowości, aby urozmaicić klientom wybór oraz inspirować ich do nowych smaków.
Specjalizacja firmy
Z pewnością największym hitem, cieszącym się ogromym powodzeniem jest pieczony kebab,
w postaci jako gotowy do spożycia po podgrzaniu oraz w formie surowego walca, przeznaczonego do barów i restauracji.
Kebab produkowany jest od 2008 roku w zakładzie, a jego największą zaletą jest zachowana oryginalna turecka receptura.
Produkcja kebabu odbywa się w odpowiednich warunkach, przez wykwalifikowany personel,
pod ścisłą kontrolą wdrożonego systemu HACCAP, oraz nadzoru Lekarza Weterynarii.
Dzięki temu gwarantujemy bezpieczeństwo żywności.
Zakład został zakwalifikowany do sprzedaży na rynek krajowy, jak również na rynek Unii Europejskiej.
Aby zachować w pełni tradycję, personel, to głównie obywatele tureccy, którzy ukończyli specjalistyczne kursy i nabyli tytuły mistrzów produkcji kebabu.
Rozbiór mięsa wołowego
Obecnie firma NUR prowadzi własny rozbiór i sprzedaż wysokiej jakości mięsa wołowego,
głównie elementów, zaoptrując odbiorców hurtowych i detalicznych.
Produkcja kebabu
W ofercie firmy jest wiele rodzajów kebabu:
- kebab drobiowy ( udko )
- kebab wołowy ( mielony )
- kebab wołowy 70/30
- kebab wołowy 50/50
kebab kraftowy ( od 10 -80 kg )
Oferujemy kebab w różnych postaciach m.in w tortilli, picie czy bułce oraz w zestawie z frytkami i surówkami.
Naszą specjalnością jest kuchnia turecka. Jako producent kebabów możemy zagwarantować, że u nas klient znajdzie aromatyczne mięso
doprawione i przygotowane przez spacjalistów w produkcji kebabu według tureckiej receptury.
Sklep Turecki Raszyn
05-090 Raszyn, ul. Krakowska 85,
kom. 453 483 999
kom. 510 566 731
kom. 513 088 060
Zakład produkcyjny
26-110 Skarżysko-Kamienna
ul. 3 Maja 251, 253
kom. 510 566 731
kom. 513 088 060
Czytaj także:
Oryginalny turecki kebab - krajowa produkcja kebabu wołowego i drobiowego
Kebab dla restauracji i barów szybkiej obsługi
Kebab wołowy i drobiowy dla restauracji, pizzerii, sieci sklepów, hurtowni