Kebab to jedno z najczęściej zamawianych dań w branży gastronomicznej a jego popularność wynika z chęci kosztowania smaków kuchni tureckiej. Potrawa zamawiana w restauracji, barze jest przyprawiona i gotowa do spożycia. W sprzedaży detalicznej dostępne są zestawy kebab dla osób, które same przygotowują kebab w domu.
Gotowe mięso kebab dla restauracji, pizzerii, marketów i sieci sklepów produkuje firma NUR ze Skarżyska Kamiennej. Produkcja kebabu odbywa się w odpowiednich warunkach, przez wykwalifikowanych pracowników, pod ścisłą kontrolą wdrożonego systemu HACCAP, oraz nadzoru Lekarza Weterynarii. Jest to gwarancja bezpieczeństwa żywności i towaru.
Zestawy kebab z krojonego mięsa wołowego i drobiowego pakowane są w torebki foliowe o gramaturze 2,5 kg. Produkt jest gotowy do spożycia, po wcześniejszym podgrzaniu w kuchence mikrofalowej lub opiekaczu.
Dla klientów z rynku gastronomicznego typu restauracje, bary przygotowane zostały walce kebab z mięsa wołowego lub drobiowego. Kebab wołowy formowany jest w walec z mięsa wołowego mielonego. Mięso doprawiane jest oryginalnymi przyprawami tureckimi. Kebab drobiowy (walec) produkowany jest ze świeżego uda lub z całego kurczaka przy zastosowaniu oryginalnych sprowadzonych z Turcji przyprawy. Produkt jest przygotowany w walcach o gramaturze 5 kg, 7kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg, 30 kg, 40 kg i 50 kg. Dostępne są także kebaby o większej gramaturze. Następnie produkt jest mrożony do temperatury od -18 do -22 stopni C. Zamówiony przez klienta towar jest zawijany w folię spożywczą, etykietowany, pakowany do kartonów i dowożony transportem chłodniczym.
Produkt kierowany jest również do sprzedaży hurtowej, ponieważ jest głęboko mrożony.
W ofercie znajdują się także dodatki do kebabu takie jak tortilla 25cm, 30 cm pakowana w kartony, oraz sosy czosnkowy i sambal- bardzo ostry na bazie papryki chilli.
To co wyróżnia firmę NUR z pośród innych producentów kebabu to oryginalne tureckie receptury, wykwalifikowani tureccy specjaliści produkcji. Najistotniejszą jednak kwestią jest fakt, że podczas produkcji kebabu mięso nie jest mieszane, oferując klientom kebab wołowy firma zapewnia 100% ilości wołowiny.
Szczegółowe informacje o produkcie kebab uzyskacie Państwo kontaktując się z firmą Nur pod numerem telefonu 41 251 51 55, kom. 510 566 731, kom. 513 088 060, kom 516 025 668 lub klikając tutaj.