Polskie mięso coraz bardziej pożądane ...
W najbliższych latach pochodzenie mięsa będzie miało coraz większe znaczenie. Polscy konsumenci już teraz zwracają szczególną uwagę na jego jakość i kraj, z którego pochodzi. Rosnący trend można zaobserwować nie tylko w przepisach nakładających na producentów nakaz znakowania z jakiego kraju mięso pochodzi, ale również taka informacja pojawi się w największych sieciach handlowych, które w swoich gazetkach handlowych bardzo mocno tę kwestię komunikują. Warto więc już teraz zadbać o to, aby wyroby mięsne były oparte na mięsie pochodzenia krajowego, bo Polacy mają zaufanie do rodzimego mięsa, które uważają za lepsze jakościowo niż mięso pochodzące z innych krajów. Doświadczenia z dzieciństwa, gdzie dziadkowie opiekowali się zwierzętami i dbali o nie ze szczególną pieczołowitością są bardzo pozytywne. Jedną z firm, która stara się dostarczać każdego dnia świeże polskie mięso do rodzinnych masarni jest Dominex z Radzanowa koło Płocka. Firma obsługuje własnym transportem tylko zakłady przetwórcze na terenie Polski.Sztandarowym produktem jest szynka 4 D, bez nastrzyku i pochodząca od polskich rolników.
Więcej o firmie Dominex można przeczytać tutaj ...
Zakład Rozbioru Mięsa Wieprzowego, mazowieckie- P.P.H. DOMINEX