Aż 81% Polaków uważa, że polskie produkty są zdrowsze, ekologiczne i są lepszej jakości od konkurencyjnych. Jednocześnie 73% stara się wspierać polską gospodarkę, kupując krajowe produkty. Z badań rynku wynika także, że ponad połowa kupujących sprawdza, gdzie został wyprodukowany dany towar i jest w stanie zapłacić więcej za produkt polski.
Zdaniem 51% ankietowanych istnieje coś takiego jak „moda na polskość”.
Wychodząc naprzeciw polskim oczekiwaniom naszego konsumenta zebraliśmy najlepsze przepisy na wyśmienite polskie wędliny premium. „Polskie Rarytasy”: najwyższej jakości surowiec – mięso wieprzowe od lokalnych hodowców, szczypta regionalnych smaków z różnych rejonów Polski - to najprostszy i zarazem najdoskonalszy przepis na przepyszne wędliny – idealne na każdą okazję.
W skład linii wędlin „Polskie Rarytasy” wchodzą:
Szynka Rarytas: aby uzyskać 100 g gotowej szynki rarytas potrzebujemy 109 g polskiej szynki zrazowej. Uzyskana w produkcie: delikatność i soczystość oraz nuta mocnego wędzenia to zasługa starej receptury zaczerpniętej z bogatej tradycji wędliniarskiej Podkarpacia.
Waga produktu ok. 1,7 kg, pakowany AM.
Polędwica Rarytas – do przygotowania 100 g polędwicy rarytas potrzebujemy 105 g polskiego schabu a tradycyjna receptura wędzenia na wolnym ogniu gwarantuje prawdziwą ucztę dla zmysłów podniebienia. Waga produktu ok. 1,7 kg, pakowany AM.
Kiełbasa pieczona Rarytas - 116 g polskiego mięsa wieprzowego na 100 g produktu, aromatyczny czarny pieprz, natka pietruszki, czosnek, tradycyjne wędzenie, a w końcówce przygotowywania zapiekanie = perfekcja smaku! Waga produktu ok. 1,8 kg, pakowany AM.
Boczek pieczony Rarytas - 118 g polskiego boczku na 100 g produktu. Wybieramy najbardziej mięsne sztuki, następnie doprawiamy je specjalnie przygotowaną mieszanką przypraw z: papryki, cebuli, czosnku, natki pietruszki, koperku i szczypiorku. Wygląda to niezwykle apetycznie a jeszcze lepiej smakuje. Waga produktu ok. 1 kg, pakowany AM.
Piecuch- 114 g polskiego mięsa wieprzowego na 100 g produktu, starannie doprawiony farsz mięsny, długie pieczenie nadają piecuchowi wyrazistego charakteru. Dodatkową jego zaletą jest możliwość przygotowania na ciepło. Waga produktu ok. 1,3 kg, pakowany AM.
Pasztetowa- 89% mięsa wieprzowego z dodatkiem wątroby wieprzowej i klasyczne smaki z dawnych lat, które zawsze się sprawdzają.
Waga produktu ok. 0,8 kg, pakowany LUZ.
telefon: 14 666 20 00, e-mail: dobrowolscy@dobrowolscy.com.pl, www: dobrowolscy.pl