Na rynku regularnie pojawiają się różne rodzaje kiełbas, jednak na szczególną uwagę zasługują te najbardziej wyjątkowe. Niedawno w sprzedaży pojawiła się kiełbasa bydgoska polska wędzona. Jest to cienka, surowa, średniorozdrobniona kiełbasa wieprzowa wędzona. Delikatna w smaku, którego nadają jej naturalne przyprawy: gorczyca, pieprz, jałowiec, liść laurowy. Głównym konserwantem jest sól. Kiełbasa charakteryzuje się dużą zawartością mięsa, bo aż 98%, na które składa się: boczek (39%), szynka (34%), łopatka (15%) i golonka (10%). Polecana jest do sprzedaży detalicznej i hurtowej.
Kiełbasa bydgoska polska wędzona to sztandarowy produkt Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Lech Pniewski z województwa kujawsko-pomorskiego. Zakład produkuje kiełbasy i wyroby wędliniarskie od 20 lat. Mięso wykorzystywane do produkcji wyrobów pochodzi z polskich świń pozyskiwanych od regionalnych rolników. Produkcja odbywa się z udziałem naturalnych przypraw, a wyroby wędzone są na drewnie olchowym we własnej, tradycyjnej wędzarni. Wszystkie produkty charakteryzują się dużą zawartością mięsa.
Zakład zaprasza do kontaktu hurtownie, sklepy mięsne, mięsno-spożywcze i markety, jak również klientów indywidualnych - tel. 56 495 50 49.