Kebab jest bardzo często wybieranym posiłkiem na mieście. Wybierają go zazwyczaj osoby młode, przed 34 rokiem życia, mieszkające w miastach.
Trudno się dziwić, że klienci upatrzyli sobie właśnie to danie. Jest szybkie w przygotowaniu, sycące i przede wszystkim smaczne. Tradycyjna potrawa tureckiej kuchni w Polsce najczęściej zamawiana jest w specjalnej bułce lub w placku lawasz z dodatkiem warzyw i sosów bądź też jako osobne danie z frytkami i surówką. Wiele pizzerii używa mięsa kebab jako dodatku do pizzy. Orientalny charakter kebabu stanowi doskonałe urozmaicenie codziennej, monotonnej kuchni. Sekretem smaku jest niewątpliwie pochodzenie mięsa oraz jego odpowiednia obróbka.
Teraz kebab można szybko i w łatwy sposób przygotować w domu w każdym momencie.
Jednym z czołowych producentów kebabu wołowego i drobiowego jest Zakład Przetwórstwa Mięsnego Besa Food z okolic Siedlec w województwie mazowieckim. Działalność Besa Food skupia się wokół czterech kategorii rozbioru kurcząt i wołowiny, produkcji kebabu wołowego i drobiowego mrożonego, kebabu drobiowego i wołowego pieczonego oraz sprzedaży hurtowej i detalicznej tychże produktów.
Zakład Besa Food prowadzi sprzedaż na terenie całej Polski i Europy, a produkty kieruje do odbiorców gastronomicznych, pizzerii, hurtowni, a także sklepów detalicznych. Produkty sprzedawane są w postaci zamrożonej, gotowe do spożycia po uprzednim podgrzaniu w piekarniku lub mikrofalówce. Termin przydatności do spożycia wynosi rok. Sposób pakowania zależy od zamówienia (0,5–2 kg). Najmniejsze opakowania przeznaczone są dla konsumentów, którzy chcą posmakować tureckich potraw narodowych w domu, najczęściej kiedy są zabiegani i brakuje im czasu na samodzielne przygotowanie dań od podstaw.
Kebab drobiowy, wołowy krojony - Besa Food Sp. z o.o.
Czytaj także: