Kebab to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni orientalnej, które na przestrzeni ostatnich kilku lat podbiło niemal cały świat.
Kebab zakorzenił się także w polskie zwyczaje, gdyż prawdopodobnie nie ma większego miasta, gdzie nie byłoby przynajmniej kilku przysłowiowych budek czy restauracji serwujących wspomniane danie.
Polak na mieście jada kilka razy w miesiącu, podczas weekendowych wypadów z rodziną czy przyjaciółmi bardzo często wybiera właśnie kebab.
Kluczowym czynnikiem, który decyduje o tym, czy klient ponownie dokona zakupu jest przede wszystkim jego smak, na który duży wpływ ma jakość i rodzaj mięsa, a także obróbka jakiej jest poddawane. Ważne jest także opakowanie, obsługa klienta i zaufanie do marki. Jednym z czołowych producentów kebabu wołowego i drobiowego jest Zakład Przetwórstwa Mięsnego Besa Food z okolic Siedlec w województwie mazowieckim.
Działalność Besa Food skupia się wokół czterech kategorii; rozbioru kurcząt i wołowiny, produkcji kebabu wołowego i drobiowego mrożonego, kebaba drobiowego i wołowego pieczonego oraz sprzedaży hurtowej oraz detalicznej tychże produktów.
Zakład Besa Food prowadzi sprzedaż na terenie całej Polski i Europy, a produkty kieruje do odbiorców gastronomicznych, pizzerii, hurtowni, a także sklepów detalicznych. Produkty sprzedawane są w postaci zamrożonej, są gotowe do spożycia po uprzednim podgrzaniu w piekarniku lub mikrofalówce. Termin przydatności do spożycia wynosi 1 rok. Sposób pakowania zależy od zamówienia, od 0,5 kg do 2 kg, kebab pakowany jest w worki LDPE. Najmniejsze opakowania dedykowane są dla konsumentów, którzy chcą posmakować tureckich potraw narodowych w domu, najczęściej kiedy są zabiegani i brakuje im czasu na samodzielne przygotowanie dań od podstaw.
Czytaj także:
Kebab pieczony wołowy i drobiowy – producent