Salami to wędlina, która cieszy się ogromną popularnością i uznaniem na całym świecie. Początkowo była wyłącznie włoskim przysmakiem, teraz aktualnie jest jednym z najczęściej kupowanych wyrobów mięsnych. Wędlina typowana przez ekspertów jako „surowa kiełbasa twarda” nazywana jest salami.
Uzyskanie długiej przydatności do spożycia wymaga, aby wędliny dojrzewały przez długi okres. Podczas tego procesu zawarta w mięsie woda wyparowuje co w konsekwencji powoduje stwardnienie białek zawartych w mięsie. W powstałym środowisku kwasowym szkodliwe bakterie mają małe możliwości rozmnażania a pałeczki mlekowe wpływają na przedłużenie okresu przydatności. Zwarta konsystencja salami powstaje właśnie dzięki procesowi dojrzewania. Zasadą jest, że wędliny poddawane długiemu okresowi dojrzewania, mogą być spożywane i przechowywane dłużej niż inne wędliny. Produkcja surowych kiełbas zależy od receptury i polega na osuszaniu na powietrzu lub wędzeniu.
Jedną z najlepszych odmian salami jest salami węgierskie produkowane w zakładzie Pamas w miejscowości Kolonowskie. Dzięki długiemu okresowi przechowywania oraz wyrazistemu smakowi cieszy się ogromną popularnością wśród klientów. Salami węgierskie cechuje drobno rozdrobnione mięso i posypka smakowa w kompozycji ziół i warzyw.
Salami węgierskie to doskonała wędlina na kanapki, ale także jako składnik zup, gulaszu, pizzy i zapiekanek.
To produkt, który świetnie sprawdza się w sprzedaży hurtowej i detalicznej nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także dzięki długiemu okresowi przydatności do spożycia.
Dodatkowe informacje o produkcie i warunkach współpracy uzyskacie Państwo kontaktując się z Firmą Pamas pod numerem 77 40 48 771, 77 42 15 088.
Więcej informacji o firmie Pamas klikając tutaj.