Duża część zakładów mięsnych produkujących wędliny posiadają ubojnie i rozbiór mięsa na własne potrzeby. Jednak kiedy mięso z rozbioru nie zaspakaja potrzeb bieżącej produkcji istnieje konieczność dokupienia elementów mięsnych.
Najczęściej zamawianymi elementami są szynka wieprzowa bez kości oraz łopatka wieprzowa bez kości- mówi Agnieszka Walczak z Zakładu Rozbioru Mięsa Wieprzowego DOMINEX z Radzanowa. Zakład dostarcza elementy mięsa wieprzowego do zakładów przetwórczych i masarni głównie z województwa mazowieckiego i łódzkiego. Półtusze do produkcji szynki wieprzowej i łopatki pozyskiwane są od sprawdzonych ubojni w województwie mazowieckim. Etap produkcji elementów mięsnych jest ściśle nadzorowany a wprowadzony w 2008 roku system HACCP zapewnia bezpieczeństwo produkowanej żywności. Szynka wieprzowa bez kości czy łopatka bez kości sprzedawana jest w ilości od 6-10 ton tygodniowo. Zamówienia realizowane są zgodnie z ustaleniami zawartymi z klientem. Jeśli element znajduje się na stanie to zamówienie jest wysyłane w ten sam dzień lub na dzień następny. W przypadku dużych zamówień realizacja odbywa się od 3 do 4 dni.
Mięso pakowane jest luzem w pojemnikach wyłożonych folią i dostarczane transportem chłodniczym do klienta. W ofercie firmy dostępne są także inne mrożone elementy wieprzowe- szynka, schab, karczek, polędwiczki, biodrówka, boczek, golonka, nogi, żeberka, pachwina, podgardle, skórki, słonina oraz tłuszcz. To co charakteryzuje firmę to naturalność produktów, świeżość, wysoka jakość i terminowość ustalonych dostaw.
Szczegółowe informacje na temat szynki i łopatki wieprzowej uzyskacie Państwo pod numerem 24 265 43 53, 602 137 879.
Więcej o firmie Dominex klikając tutaj.