Wielkimi krokami zbliża się czas świąteczny, kiedy całą rodziną usiądziemy przy pięknie nakrytym białym obrusem stole, słuchając kolęd i zachwycając się widokiem przystrojonej choinki.
Jest to czas zadumy, rodzinnych spotkań, prezentów i wspólnego śpiewania kolęd. Czas, kiedy pragniemy na chwilę usiąść i zatrzymać się w miejscu. Aby jeszcze lepiej podkreślić świąteczny nastrój i atmosferę, powinniśmy także zadbać o to co podamy naszym najbliższym do skosztowania. Na stołach nie powinno zabraknąć aromatycznych wędlin przygotowanych według tradycyjnych receptur, których smakiem będziemy się rozkoszować i którego na długo nie zapomnimy.
Idealne na taka okazję będą wędliny z gór – firmy Markam. Specjalnie na nasze życzenie właściciel firmy - Andrzej Marek Skolarus, powiedział kilka słów na temat wyjątkowych wędlin, które najczęściej zamawiane są na święta:
Kiełbasa swojska tradycyjna z Kasinki
- wyrób, którego receptura jest Naszą najpilniej strzeżoną tajemnicą. Produkowana z surowca wyłącznie z własnej hodowli, kusi delikatnym smakiem mięsa połączonym z wyrazistością naturalnych przypraw, aromatem wędzenia oraz odrobiną galaretki będącej smakowitym potwierdzeniem jej najwyżej jakości.
Karczek tradycyjny
- kruchy i delikatny wyrób produkowany w oparciu o sprawdzone receptury Naszych dziadków. Dopełnieniem smaku jest subtelny aromat bukowego i olchowego drewna, który wydobywa z Naszych produktów to co najlepsze.
Boczek domowy z Kasinki
- pozyskiwany z surowca najwyższej jakości, uszlachetniony przez długotrwały proces peklowania w solance z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
Szynka domowa
- ten produkt jest doskonałym przykładem na to, iż małe jest nie tylko piękne ale i bardzo smaczne. Najmniejszy mięsień szynki po kilkudniowym leżakowaniu w marynacie, umieszczony w siateczce, wędzony nad tradycyjnym paleniskiem nabiera brązowej barwy i subtelnego smaku, który doceni każdy z Nas.
Czytaj więcej o Wędlinach z gór – PPHU „MARKAM”
Inne artykuły:
Wędliny Markam nagrodzone znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”