Artykuły w kategorii: śląskie
„Ślōnskie szpecyjały” to produkty już od ponad 35 lat sygnowane nazwiskiem Berger - rodzinną firmą związaną ze śląskim miastem Rydułtowy. Doskonała znajomość niepowtarzalnego smaku domowych wędzonek zaowocowała kolejnym tradycyjnym wyrobem w ofercie marki. Wędzon...
Prawdziwie śląski smak – KIEŁBASA SZTYGARA marki BERGER.
Portfolio, mającej swój rodowód na Śląsku, firmy BERGER zasilił kolejny wyjątkowy produkt.
Kiełbasa sztygara to wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem czosnku niedźwiedzi...
Zdj. Kiełbaski Ślązaczki - ZM Berger
W ofercie firmy Berger nie brakuje szlachetnych produktów z gwarancją doskonałego smaku, mocno osadzonych w śląskiej tradycji kulinarnej. Jednak w gronie „ślōnskich szpecyjałōw” pojawiła się propozycja wyjątkowa...
Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i...
Zakład Mięsny POLIWCZAK w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie odbiorców wyrobami drobiowymi wzbogacił ofertę o produkty oparte na mięsie z kurczaka. Zawarte w nich ciekawe przyprawy, które podkreślają walory tego delikatnego mięsa i aspekt prozdrowotny sprawi...
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
Artykuł reklamowy
Kuchnia śląska po mistrzowsku
Tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale też smaczne, aby górnik mógł w dobrym humorze pójść do roboty. Śląską kuchnię kształtowały pols...
Święta z TRADYCYJNYMI wędlinami
Czas świątecznych spotkań to również powrót do starych, tradycyjnych receptur. Czyli do wyjątkowego zestawu potraw, które zarezerwowane są tylko na czas grudniowego ucztowania. Kolacja wigilijna naturalnie postna, ale kolej...
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jako...
Kuchnia śląska nie tylko dla górników…
…Choć trzeba przyznać, że tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale były też smaczne, aby górnik mógł w dobry...