Kiełbasa podwawelska, parówki z szynki czyli energetyczne posiłki jesienią- śląskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Kiełbasa podwawelska, parówki z szynki czyli energetyczne posiłki jesienią- śląskie

Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i tym samym potrzebuje więcej mocy, którą dostarczyć mogą nam wędliny marki Hańderek.

Posiłki przygotowywane w chłodniejszych porach roku powinny różnić się znacząco od tych zjadanych w trakcie lata. Dania, które spożywamy jesienią, szczególnie gdy zrobi się zimno powinny nas „rozgrzewać” oraz dostarczyć więcej energii do działania. Nie możemy jednak zapomnieć o solidnej porcji warzyw. Aby cieszyć się zdrowiem i zachować figurę bardziej kaloryczne posiłki powinniśmy wspierać codzienną aktywnością fizyczną. Brzydka pogoda czy deszcz nie mogą stać się wymówkami – jesienią po energetycznym obiedzie spacerujmy minimum 30 minut dziennie.

Jesienią i zimą częściej niż latem powinniśmy „zjadać” ciepłe posiłki. Ciepłe śniadanie, gorący obiad czy kolacja – to z pewnością dobre rozwiązanie. Solidne śniadanie w postaci gorącej Kiełbasy Podwawelskiej marki Hańderek podgrzanej w wodzie lub Paróweczek z Szynki lub Parówek Śląskich o wysokiej zawartości mięsa sprawią, że nasz organizm będzie funkcjonował bez przeszkód. Poranny posiłek obfitujący w białko z odrobiną kwasów tłuszczowych doda nam sił do starcia z dniem i sprawi, że wyjście z domu w niepogodę nie będzie tak nieprzyjemne. Pamiętajmy aby do posiłków podawać kiszonki – ogórki lub inne warzywa.

Dobry pomysłem są też rozgrzewające dodatki do kiełbas – musztardy, sosy z papryczka chili oraz chrzan. One nie tylko nas rozgrzeją ale również uchronią przed wirusami czyhającymi na nas jesienią. W ciągu aktywnego dnia nawadniajmy się rozgrzewającymi napojami – herbatą i naparami z dodatkiem soków z malin, czarnego bzu, lipy najlepiej ze szczyptą cynamonu, imbiru lub miodu. Wszystkie te zasady pozwolą nam cieszyć się zdrowiem w okresie dużej zachorowalności na grupy i przeziębienia.

 

Każdy posiłek jesienno-zimowy powinien rozpoczynać się zupą lub kremową zupą z warzyw. Gdy zrobi się zimno najlepiej służą nam i dodają energii dania jednogarnkowe, które jesteśmy w stanie przygotować w krótkim czasie. Kiełbasy Ze Wsi Buczkowice i Wiejska Tradycyjna marki Hańderek możemy podać w formiepieczonej, smażonej na patelni lub duszonej. Będą nam smakować w towarzystwie ziemniaków, cebuli, czosnku lub papryki. Takie sycące danie szybko zregeneruje nasz organizm po trudach dnia.

Do posiłku pamiętajmy o podaniu warzyw ze sporą dawką witaminy C. Sałatka z brokułów lub kalafiora z papryką lub kiszona kapusta na pewno uodpornią nas na infekcje w czasie dużej zachorowalności na grupę i przeziębienia. Gotowana brukselka albo fasolka też na pewno znajdą swoich zwolenników. Przygotowując szybkie dania o wyższej kaloryczności zwróćmy szczególną uwagę aby dobrze je przyprawić pieprzem, ostrą papryczką lub czosnkiem – te wyraziste przyprawy nie tylko podkręcą smak naszych dań, rozgrzeją ale i przyśpieszą nasz metabolizm.

Hańderek Sp. Jawna - Zakład Przetwórstwa Mięsnego

 

Autor: Materiał promocyjny firmy HAŃDEREK

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.