Artykuły/Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne/lubelskie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: lubelskie

Jaką dietę stosowali starożytni mieszkańcy Pergamonu i dobrze ...

Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...

Szynka staropolska i inne staropolskie wyroby- lubelskie

Wędliny ze staropolskim rodowodem!  Wędliny staropolskie kojarzą się z najwyższym kunsztem masarskim. Powinny charakteryzować się nie tylko najwyższą jakością mięsa, ale przede wszystkim recepturą, pochodzeniem, sztuką wyrabiania i historią. Obecnie w Polsce jest ni...

Szynka, karczek, produkty pieczone na maśle - lubelskie

Na polskim rynku jest już dostępna wieprzowa linia produktów  na maśle! Firma DOBROSŁAWÓW HENRYKA AMANOWICZA wprowadza nową linię produktów NA MAŚLE, która dedykowana jest konsumentom lubiącym mięso wieprzowe w nieco innej odsłonie, przywoł...
Opublikowany: 29.01.2019 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety:

Regionalne potrawy mięsne lubelskie

fot.pixabay.com Regionalne potrawy mięsne lubelskie. Lubelszczyzna od zawsze była regionem ubogim, w którym tradycyjne potrawy były proste, a przy tym smaczne i pożywne. Przebywając w Lublinie i jego okolicach, poza regionalnymi przysmakami jarskimi jak cebularze ...
Opublikowany: 17.09.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety:

Boczek wędzony nagrodzony - producent lubelskie

          Nie ma sukcesu bez boczku!   No właśnie! Wiedzą o tym wszyscy, a zwłaszcza prawdziwi smakosze. Boczek wieprzowy to produkt, bez którego niemożliwe jest stworzenie atrakcyjnej oferty w sklepie mięsnym czy też hurtow...
Opublikowany: 18.07.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety:

Festiwal Kunsztu Masarskiego

Festiwal Kunsztu Masarskiego  Oryginalne Produkty Mięsne czyli lokalnie, regionalnie i tradycyjnie   Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu tego, co najlepsze! Festiwal Kunsztu Masarskiego i Kulinarnego to nowa inicjatywa portalu FirmyMiesne.pl, która ...

Kiełbasa wiejska tradycyjna - lubelskie

Wyborny smak pełnego szlachetności produktu Idealne połączenie mięsa wieprzowego z wołowiną. Przygotowane na bazie naturalnych przypraw. Tworzone według dawnej receptury dopracowanej do perfekcji przez lata doświadczeń. W trosce o nasze zdrowie bez jakichkolwiek sztucznyc...
Opublikowany: 12.11.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Unikalny smak lokalnych kaszanek Matthias

Tradycyjne z krwią wieprzową lub białe bez jej zawartości. Parzone oraz pieczone. Wszystkie z dodatkiem przypraw naturalnych. Każda na bazie regionalnej janowskiej kaszy gryczanej. Co więcej; wyprodukowane bez folii kolagenowych czy sztucznych osłonek a w jelicie naturalnym...
Opublikowany: 13.10.2015 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny: lokalne, regionalne, tradycyjne, lubelskie, Etykiety: lubelskie,

Producent wędlin tradycyjnych z lubelskiego Ryjek - szynka wie...

Współczesny konsument dokonując wyborów żywieniowych kieruje się głównie wartościami odżywczymi produktów. W dobie konserwantów niełatwo jest znaleźć wyrób naturalny i jednocześnie smaczny, a wymagania klientów odnośni...

Firma Ryjek - regionalne wędliny domowe

W polskiej kuchni niesłabnącą popularnością cieszy się kiełbasa. Danie to można bowiem przygotować na bardzo wiele sposobów zarówno zimą (kiedy to przyrządzamy ją w warunkach domowych) jak i latem, kiedy najczęściej wrzucamy na grill. Kiełbasa stanowi r...

Pierwsza Poprzednia 1 2 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.