Produkty regionalne są z każdym miesiącem coraz bardziej popularne i doceniane przez konsumentów. Już nie tylko wędliny, mięsa, sery czy też owoce i warzywa, ale przede wszystkim obiadowe dania gotowe. Jedną z najciekawszych i najsmaczniejszych kuchni w Polsce jest „kuchnia śląska”, która cieszy się ogromnym uznaniem nie tylko wśród Ślązaków, ale także mieszkańców innych regionów Polski oraz z zagranicy.
Ciekawą ofertę dla miłośników domowych obiadów przygotowały kucharki z Zakładów Mięsnych BERGER. Oferta składa się z 15 różnorodnych propozycji zamkniętych w litrowych słoikach: siedem zup oraz osiem dań głównych. Ich niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania - wszystkie "Ślónskie Szpecyjały" po podgrzaniu w garnku lub mikrofalówce są od razu gotowe do spożycia. W wachlarzu zup można znaleźć m.in.: Grochówkę, Żurek, Fasolową, Flaki, Krupnik, Ogórkową i Kapuśniak. Zupy są gęste i bardzo treściwe. Podane na przykład ze świeżym pieczywem mogą spokojnie stanowić jednodaniowy obiad.
- Inspiracją przygotowania oferty gotowych dań w słojach byli dla nas nasi klienci. Często otrzymywaliśmy zapytania o produkty, które mogliby zabrać ze sobą w podróż. W podróży służbowej lub wakacyjnej często nie mamy możliwości ugotowania pysznego, prawdziwie domowego obiadu od podstaw, a jedzenie barowe zazwyczaj szybko nam się nudzi. My zadbaliśmy o to, aby smaczny polski obiad był zawsze pod ręką. Sięgają po nie również gospodynie, aby zaserwować w swoim domu smaczny posiłek — podkreśla Monika Berger.
Dania słoikowe Zakładu Mięsnego BERGER to smaki znane od pokoleń, stworzone według sprawdzonych receptur. Każde danie ma swój indywidualny smak i wyrazistość, dlatego ma swoich własnych fanów. Cała gama produktów cieszy się powodzeniem wśród klientów, bo każdy znajdzie coś dla siebie i swoich bliskich.
- Wśród dań głównych prym wiodą uwielbiane przez Polaków: Śląskie Rolady w Sosie Pieczeniowym, Żeberka w Kapuście, Fasolka po Bretońsku, Pulpety w Sosie Pomidorowym, Gołąbki Z kolei miłośników kuchni węgierskiej z pewnością ucieszy wizja pysznego obiadu, gdzie Leczo bądź Bogracz grają pierwsze skrzypce — dodaje Monika Berger.
Starannie zawekowane słoiki pozwalają zachować na dłużej smak i świeżość aromatycznych potraw. Klasyczne dania słoikowe marki BERGER to prosta w przygotowaniu, bezpieczna, a co najważniejsze pyszna opcja sycącego obiadu dla entuzjastów tradycyjnych i domowych smaków.
Zakłady Mięsne BERGER