Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Italfrost to polska firma, która projektuje i zaopatruje sklepy od 1994 roku. Początkowo koncentrowała się na dużych supermarketach, ale zdała sobie sprawę, że nie ma odpowiedniego sprzętu do sprzedaży mięsa i innych produktów rzeźniczych w Polsce. Na rynku dom...
Chilijskie rządowe Biuro Analiz i Polityki Rolnej (ODEPA) dokonało przeglądu danych dotyczących produkcji mięsa i zysków ze sprzedaży za kwiecień i czerwiec 2020 roku oraz informacji dotyczących cen mięsa i danych dotyczących handlu zagranicznego dla maja 2020 roku.
...
Obowiązkiem pracodawcy jest ochrona życia i zdrowia pracowników. Powinien on dążyć do wyeliminowania lub zminimalizowania ryzyka występującego w procesie pracy. Aby uniknąć błędów i organizować pracę w sposób bezpieczny, warto poznać najczęstsze przyczyny w...
Nowe wyzwania w zakresie bezpieczeństwa
Epidemia zmieniła nasze codzienne nawyki, jeszcze bardziej uczuliła na czystość i higienę, zmusiła do wprowadzenia szeregu działań ochronnych, szczególnie w przypadku sklepów oferujących żywność - sklepy mięsne. Zar&oac...
Przetwórstwo mięsa uważane jest za branżę szczególnie niebezpieczną ze względu na liczne zagrożenia wypadkowe. Ich identyfikacja jest ważnym elementem oceny ryzyka zawodowego, co jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Eliminowanie zagrożeń ma na celu ochronę ludzkie...
Sklepy i stoiska mięsne oferujące wysokiej jakości świeże dania gotowe będą cieszyć się coraz większą popularnością. Wejście we franczyzę z Kurcze Pieczone - może być strzalem w 10!
Remigiusz Zagraba: Sieć Kurcze Pieczone istnieje na p...
Rozmowa z Aleksandrem Dargiewiczem prezesem zarządu Krajowego Związku Pracodawców i Producentów Trzody Chlewnej POLPIG, o wyzwanaich, obecnej sytuacji i przyszłości polskiej hodowli trzody chlewnej.
Remigiusz Zagraba: Producenci trzody...
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Naprawdę tak jest ! - nie bez powodu o tym tak wiele się mówi. Naukowcy udowodnili, że codzienne spożywanie obfitych porannych posiłków chroni przed chorobami serca, cukrzycą oraz otyłością. Przynosi korzyści zaró...
Czy praca w branży przetwórstwa mięsa w Polsce jest bezpieczna? Mimo modernizacji części zakładów, związanej m.in. z dostosowaniem do przepisów sanitarno-weterynaryjnych Unii Europejskiej, statystyki dotyczące wypadków w tej branży nadal niepokoją. W...
Sezon grillowy dopiero się rozkręca i jak nigdy wcześniej, jesteśmy spragnieni przebywania na świeżym powietrzu w gronie najbliższych. A jak jest rodzina, przyjaciele i pogoda, to nie może zabraknąć dobrego jedzenia i kultowych przysmaków, w tym oczywiście kiełbasy, k...