Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Chcielibyśmy poinformować, iż sieć Lidl Polska liczy już ponad 630 sklepów, ulokowanych na terenie całego kraju, obsługiwanych przez 9 Centrów Dystrybucyjnych (wkrótce nastąpi otwarcie 10 magazynu w Kałuszynie). Rocznie otwieramy kilkadziesiąt nowych skl...
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
Remigiusz Zagraba: SABA to firma rodzinna założona w 1997 r. i rozwijana przez Annę i Andrzeja Trochym. Obecnie w firmie pracuje drugie pokolenie rodziny, dzięki któremu firma dodatkowo prowadzi działalność na kontynentach azjatyckim i afrykańskim. Co obecni...
Stoisko mięsne to niewątpliwie serce większości sklepów ogólnospożywczych. Umiejętnie prowadzone potrafi zbudować rzeszę stałych i lojalnych klientów. Czynników decydujących o sukcesie jest wiele, ale jednym z najważniejszych jest obsługa klienta ...
O rozwoju sklepów sieci Kaufland rozmawiamy z Krzysztofem Litwinkiem Rzecznikiem Prasowym sieci Kaufland.
Remigiusz Zagraba: Kaufland to sieć, która posiada w Polsce 206 sklepów oraz zatrudnia ponad 15 000 pracowników, takie wyniki pochodz...
"92 proc. spośród wszystkich produktów w ofercie Biedronki pochodziło od krajowych dostawców" mówi Tomasz Grzegorczyk, Dyrektor Działu Jakości Produktów Świeżych i Bezpieczeństwa Żywności w Jeronimo Martins Polska w roz...
Rynek mięsny, mimo stabilnej sytuacji, szuka sposobów optymalizacji swojej działalności. Oprócz rywalizacji pod kątem jakościowym, producenci szukają nowych metod dotarcia do potencjalnego klienta.
Przemysł mięsny to jedna z głównych branż sektor...
Nowe przepisy branżowe i co dalej ?
Ostatnie regulacje prawne wynikające z tzw. ustawy F-gazowej stawiają użytkowników oraz instalatorów instalacji chłodniczych przed zupełnie nowymi wyzwaniami. Z czym są one związane i ...
Remigiusz Zagraba: Spółdzielnia Spożywców Społem w Lidzbarku Warmińskim prowadzi działalność handlową i produkcyjną od ponad 70 lat. Jakie czynniki decydują o tym, że pomimo ogromnej konkurencji dzisiaj na rynku, można w Państwa sklepach każdego dnia z...
Rozmowa z Januszem Pasternakiem – członkiem zarządu i menedżerem firmy Kamir Mak.
Remigiusz Zagraba: Firma Kamir Mak Sp. z o.o. obchodziła w 2017 r. 25-lecie swojej działalności. Specjalizujecie się w logistyce głównie świeżego mięsa i wędlin na obszarze...