Artykuły/Handel / Gastronomia - Strona 16 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Karageny i alginiany- dodatki funkcjonalne do żywności

fot.Eurogum Polska   Preparaty funkcjonalne o właściwościach kształtujących strukturę i teksturę wyrobów oraz poprawiające ekonomikę produkcji   Preparatami doskonale wpisującymi się we właściwości kształtujące strukturę i teksturę wyrobó...

Mięso z indyka producent Ekpols

    Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.  Mięsa z indyka po prostu nie może zabraknąć w dobrych sk...
Opublikowany: 15.02.2022 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Handel / Gastronomia, indyk, Etykiety:

Kiełbasa myśliwska z dzika, wędliny i mięso z dziczyzny, czyli...

Dziczyzna – to rodzaj mięsa bardzo ceniony przez koneserów dobrego jedzenia. Mięso pochodzi z upolowanych zwierząt, które żyją w naturze. Dziczyzna charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, wysoką zawartością białka, wyjątkowym zapachem lasu i smakie...

Stanowisko Europejskich Rolników i Europejskich Spółdzielni Ro...

Odnosząc się do głosowania pod koniec stycznia br.  w Parlamencie Europejskim w sprawie zalecenia dotyczącego przeglądu przepisów w zakresie transportu zwierząt, Copa i Cogeca chciałyby powtórzyć słowa komisarz Kyriakides, aby podkreślić że każdy przegląd p...
Opublikowany: 10.02.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Prognozy światowej produkcji mięsa w 2022 r.

Według styczniowej prognozy Departamentu Rolnictwa USA (USDA) światowa produkcja wieprzowiny w 2022 r. prawdopodobnie wyniesie 109,9 mln ton i będzie o 0,9% większa niż w 2021 r. - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR.  Niewielki spadek produkcji wieprzowiny w USA (...
Opublikowany: 31.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Skrzyniopaleta w zakładzie mięsnym, dlaczego warto wybrać wyso...

  Magazynowanie i transport to bardzo ważne obszary w zakładzie mięsnym. Mięso i przetwory to bardzo wymagające produkty pod względem higieny, temperatury i bezpieczeństwa. Dla wielu firm inwestowanie w wysokiej jakości produkty, które mają dużo większą trwałoś...
Opublikowany: 19.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Maszyny, urządzenia, dodatki, transport, Etykiety:

Rośnie eksport wielu produktów mięsnych z Polski

W okresie styczeń–listopad 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych przekroczyły 6 mld EUR (27,5 mld zł) i były o 9% większe niż przed rokiem - podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR. Największy udział w wartości e...
Opublikowany: 18.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, eksport, Etykiety:

Zielony Ład i przyszłość strategii " Od pola do stoły" w Unii...

W grudniu 2021 r.  przedstawiciele organizacji zrzeszonych w European Livestock Voice zaprosili p. Timmermansa do odwiedzenia gospodarstwa zajmującego się produkcją mleka i wołowiny, które znajduje się w belgijskim regionie - Walonii. Wizyta ta zorganizowa...
Opublikowany: 13.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Podsumowanie polskiego eksportu i importu mięsa i żywca stycze...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR, w okresie styczeń–październik 2021 r. łączne przychody z polskiego eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły 5,4 mld EUR (24,5 mld zł) i były o 6% większe niż przed rokiem. Najwięks...
Opublikowany: 03.01.2022 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.

    W tym roku mija 30 lat od powstania marki Skiba, która obecnie jest jednym z liderów branży mięsnej w Polsce i Europie. Firmę założył Andrzej Skiba wraz z żoną Mirosławą. Zakłady Mięsne Skiba S.A. to trzy nowoczesne zakłady w skład kt&oac...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.