Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Sieć Carrefour wprowadza do Polski nowy format sklepów z certyfikowaną żywnością ekologiczną. Pierwszy w kraju sklep Carrefour BIO otwarty zostanie 15 listopada br. w Warszawie przy ulicy Marszałkowskiej 87 i będzie 900 sklepem sieci w Polsce. Na klientów czeka sz...
Remigiusz Zagraba: LIDL Polska to obecnie jedna z największych sił handlowych w Polsce. Czy to Państwa satysfakcjonuje, czy ambicje są większe?
Aleksandra Robaszkiewicz: Sieć sprzedaży Lidl Polska liczy w tej chwili ponad 670 sklepów, ulokowanych na terenie całego kra...
Dość surrealistycznych nazw mięsa i produktów mleczarskich! Europejskie organizacje reprezentujące sektor hodowli otwierają kampanię przeciwko nadużywaniu nazw mięsa.
Debata na temat stosowaniu nazw mięsa i produktów mleczarskich do określania ich rośli...
Dlaczego konsumenci zmieniają sklep mięsny?
Powodów takiej decyzji z pewnością jest wiele, jednak z naszych obserwacji i długoletniego doświadczenia, przedstawimy Państwu najczęstsze przyczyny, które powodują, że klienci odchodzą do konkurencji. Możemy wyodrę...
Zaufanie w branży mięsnej jeszcze nigdy nie było tak ważne! Nowe wyzwania na rynku mięsa i wędlin.
To, co dzisiaj i w przyszłości będzie decydować w bardzo dużym stopniu o powodzeniu i sukcesie w biznesie, to zaufanie. Obecnie można powiedzieć, że toniemy w kryzy...
Jaka przyszłość czeka specjalistyczne sklepy mięsne?
Sklepy dyskontowe w Polsce z każdym rokiem są silniejsze, dzięki ekspansji i stale dostosowując się do potrzeb klientów. Według wielu badań przeprowadzonych przez uznane firmy specjalizujące się ...
Remigiusz Zagraba: Sieć hurtowni Stefan to prężnie działające hurtownie, specjalizujące się w dostawach głównie produktów z kategorii mięso — wędliny. Państwa magazyny dystrybucyjne zlokalizowane są Środzie Śląskiej, Wrocławiu, Wałbrzych...
fot.pixabay
Coraz popularniejsze jest dostarczanie klientom jak najświeższych produktów, ograniczając skomplikowany i długi łańcuch dostaw. W wielu miejscach konsumenci mogą kupować sałatki, rolady, steki, kurczaki, a nawet wędliny wytwarzane bezpośrednio w sklepie....
Remigiusz Zagraba: Jakie trendy dominują obecnie na rynku wyposażenia sklepów?
Daniel Chwastek: Dzisiejsze urządzenia chłodnicze to istotny element wnętrza każdego sklepu, dlatego klient ma
możliwość wyboru kolorystyki i wykończeń. Kolorystyka oraz ...
Producent czy sprzedawca? Kto ponosi odpowiedzialność za jakość i oznaczenie produktów mięsnych sprzedanych w sklepie i dostarczonych przez producenta?
Każdemu środkowi spożywczemu przeznaczonemu do dostarczenia konsumentowi finalnemu lub do zakładów żywienia...