Artykuły/Handel / Gastronomia - Strona 14 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Żywiec wołowy i jego perspektywy

W 2020 r. hodowla bydła wołowego wyniosła 1 092 tys. ton i była o 0,3% mniejsza niż rok wcześniej. W stosunku do analogicznych okresów poprzedniego roku, w I półroczu 2020 r. była ona większa o 0,9% (537 tys. ton), a w II półroczu mniejsza o 1,4% (555 ty...
Opublikowany: 12.10.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Polski handel zagraniczny mięsem w 2021 r. - styczeń - lipiec...

Jak podaje Biuro Analiz i Strategii KOWR w pierwszych siedmiu miesięcach 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca były o 4% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 3,6 mld EUR (16,5 mld zł). Produkty drobiowe, które mi...
Opublikowany: 29.09.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w Polsce i krajach UE

W 2019 r. w porównaniu do 2018 r. spożycie artykułów mięsnych spadło o 3,1 kg do 77,1 kg na mieszkańca. Zadecydował o tym spadek konsumpcji mięsa wieprzowego, przy wzroście konsumpcji mięsa drobiowego i wołowego. Ocenia się, że w 2019 r. w wyniku spadku produkcji i...
Opublikowany: 20.09.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Jaka przyszłość handlu zagranicznego wieprzowiną w 2021 r. ?...

Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowego Instytutu Badawczego na podstaie przeprowadzonych analiz ocenia, że w 2021 r. eksport żywca, mięsa, podrobów, tłuszczów i przetworów wieprzowych, prawdopodobnie będzie większy niż w 2020 r. ...
Opublikowany: 10.09.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Fleksitarianizm - co to jest ?

Znamy już wiele różnych typów diet, sposobów żywienia się, tego, z czego rezygnować, a co dodać do naszego jadłospisu. W ostatnim czasie na popularności zyskuje różne diety m.in. ketogeniczna, czy fleksitariańska. Powstają kolejne wersje, sposoby, kt...

Rośnie eksport mięsa z Polski

Z przedstawionych przez Biuro Analiz i Strategii KOWR danych wynika, że w pierwszym półroczu 2021 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej mięsa, przetworów mięsnych oraz żywca były o 3% wyższe niż rok wcześniej i wyniosły 3,2 mld EUR ...
Opublikowany: 19.08.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Czy hodowla trzody chlewnej w Polsce spanie w drugiej połowie ...

Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowego Instytutu Badawczego na podstawie danych GUS w 2020 r. podaje, że krajowa hodowla trzody chlewnej (zbilansowana handlem zagranicznym) wynios...
Opublikowany: 09.08.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Światowa produkcja wieprzowiny w 2021 r. może wzrosnąć nawet d...

Jak podaje Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowego Instytutu Badawczego według USDA w 2020 r. światowa produkcja wieprzowiny wyniosła 96,7 mln ton i była o 5,2% mniejsza niż w 2019 r. Podstawową przyczyną jej spa...
Opublikowany: 03.08.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Wartość produkcji firm branży mięsnej w Polsce w 2020 r. mogł...

Jak podaje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy w 2020 roku wartość produkcji sprzedanej firm przemysłu mięsnego wyniosła ok. 60 mld zł i była o ok. 1% mniejsza niż w 2019 r. Mniejsze były uboje trzody chlewnej ...
Opublikowany: 28.07.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Ceny detaliczne mięsa i przetworów mocno do góry

W Polsce, w kwietniu 2021 r. ceny detaliczne mięsa i jego przetworów osiągnęły poziom o 4,2% wyższy niż w grudniu 2020 r. Ceny mięsa wołowego wzrosły o 2,5%. Ceny detaliczne mięsa wieprzowego o 5,2%, a drobiowego o 17,4%. Wędliny i pozostałe przetwory mięsne ...
Opublikowany: 20.07.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.