fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka
Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien umieć przyrządzać kiełbasę na 12 sposobów, a pański na 24. Coś z tego umiłowania do kiełbasy pozostało w nas do dziś. Obecnie większość zakładów produkuje kiełbasę wiejską, swojską, domową lub firmową. Jednak nie wszystkie są tak wyjątkowe, jak Kiełbasa ze wsi z Zakładu Mięsnego ZIELONKA-WISAPIS.
Kiełbasa ze wsi — to wyjątkowy i szlachetny produkt nawiązujący do tradycyjnych kiełbas polskich. Charakterystyczny ciemnobrązowy kolor osłonki uzupełnia głęboki i wyrazisty zapach wędzenia, prawdziwy smak mięsa przyprawiony naturalnymi przyprawami i nuta naturalnego świeżego czosnku. Kiełbasa ze wsi cechuje się wysoką mięsnością, gdzie100 g produktu wyprodukowano ze 110 g chudego mięsa wieprzowego.
Kiełbasa ze wsi Zakładu Mięsnego ZIELONKA — WISAPIS jest idealna na kanapki i jako przekąska na każdy stół, a można ją kupić w sklepach firmowych w miejscowości Zielonka i w Warszawie.