Kebab - niesłabnąca popularność.
Jest jednym z ulubionych fast foodów w Polsce, a grono jego sympatyków z każdym rokiem staje się coraz szersze. Na czym polega fenomen kebabów?
Czynników, które wpłynęły na popularność tego dania, jest wiele. Kebab to przede wszystkim rewelacyjne danie na wynos oraz przekąska, którą możemy się delektować nawet na miejskiej ulicy. To również jeden z tych specjałów, dzięki którym każdy z nas może się przekonać, jak ciekawa i oryginalna może być kuchnia turecka. A co ze zdrowiem? Kebab jest wprawdzie szybką przekąską, jednak w porównaniu z hamburgerami czy frytkami staje się fast foodem o sporej wartość odżywczej. To zasługa składników, z których to danie powstaje.
Co zatem można znaleźć w kebabie?
Podstawa to pieczone mięso. Baranina, wołowina lub mięso drobiowe – oto najczęstsze rozwiązania. Mięso takie, po pokrojeniu na kawałki, trafia do bułki lub do ciasta. By takie danie na wynos wybornie smakowało, niezbędne są również odpowiednie dodatki. Obok warzyw, które w kuchni tureckiej zajmują dość istotne miejsce, ważne są tu sosy. Paprykowy lub czosnkowy – oto rozwiązania, z którymi miłośnicy kebabów spotykają się najczęściej. Taka przekąska jest sycąca i pożywna, pozwala też cieszyć się oryginalnym smakiem. Dla wielu osób staje się zatem cennym składnikiem diety oraz specjałem, po który chętnie sięgają oni w czasie dłuższych wypadów na miasto.”
Zobacz producentów kebabu:
Kebab drobiowy, wołowy krojony - Besa Food Sp. z o.o.
Szaszłyki drobiowe, wieprzowe- producent Ciećwiera
Producent kebabu wołowego, drobiowego, wielkopolskie- Impilo Sp. z o.o.
Hurtownia gastronomiczna, mazowieckie- KAPTAN FOOD
Producent kebabu mazowieckie - Döner kebab MBM MEAT FOOD Sp z o.o.
Producent kebabu drobiowego i cielęcego DIAMONDKEBAB - P.P.H.U.SUPERMEAT s.c.
Kebab dla restauratorów -producent kebabu- Damak Food Sp.z o.o.
Producent kebabu, rozbiór mięsa wołowego świętokrzyskie - NUR