Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Wędzona w gorącym dymie z drewna bukowo-olchowego. Szynka Swojska od Chłopa, to jeden z najbardziej znamienitych wyrobów w ofercie naszej firmy. Szynka ta jest wyjątkowo krucha, delikatna, o wyraźnym, a jednocześnie subtelnym smaku.
Swoje wyj...
zdjęcie pixaby.com
Rozpoczęła się rewolucja, która będzie przyspieszała rozwój technologii powodujących ograniczenie negatywnego wpływu działalności człowieka na środowisko. Trend ten w najbliższych latach będzie przełomowy, a jego dynamikę wzrostu odczują ni...
Jak podaje Biuro Analiz i Startegii KOWR w okresie pierwszych czterech miesięcy 2021 r. przychody uzyskane z eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły łącznie blisko 2 mld EUR (8,9 mld zł) i były o 3% mniejsze ...
Jak podaje Copa Cogeca w Europie mogą dominować negocjacje trójstronne w sprawie WPR,równolegle jednak prowadzone są rozmowy na temat innych ważnych kwestii. Między innymi, Rada Europejska opublikowała dzisiaj swoje stanowisko w sprawie priorytet&oacut...
Specyfika emisji gazów cieplarnianych sektora hodowli
Proil emisji gazów cieplarnianych (GHG) produkcji zwierzęcej różni się znacznie od profilu innych sektorów, takich jak transport. Emisje pochodzą z naturalnie zmiennych procesów biol...
Jak podają eksperci CopaCogeca zmiany klimatu będą miały wpływ na systemy produkcji zwierzęcej w całej Europie. W niektórych regionach, rolnicy będą musieli tak przystosować swoje praktyki, aby móc skutecznie walczyć m.in. z nowymi chorobami zwierząt oraz z neg...
UOKiK sprawdził rabaty uzyskiwane przez duże sieci handlowe od dostawców produktów rolno-spożywczych.
Efektem jest kompleksowy raport zawierający dane i wskazówki dotyczące rabatów stosowanych przez sieci handlowe.
Rynek roln...
Wzywamy Janusza Wojciechowskiego - Komisarza ds. Rolnictwa do zdecydowanej obrony europejskich rolników.
#Hodowcyrazem, wspólna inicjatywa największych organizacji zrzeszających polskich hodowców zaniepokojona jest toczącymi się w Parlamencie...
Hodowla zwierząt i konsumpcja mięsa stanowią temat coraz szerszej dyskusji w Europie, a także w innych zachodnich krajach. Jako specjaliści sektora hodowli zwierząt bierzemy ten fakt pod uwagę i robimy co w naszej mocy, aby prowadzić działalność, która uwzględnia potrzeby sp...
Zakłady Mięsne SKIBA S.A. wprowadzają na rynek nową linię dań gotowych " GOTOWE DO PODGRZANIA”, których wyróżnikami są m.in. wysoka jakość oraz szybkość przygotowania. Dania dedykowane są szczególnie dla osób zapracowanych i dla tych, c...