Artykuły/Handel / Gastronomia - Strona 17 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia

Szynka swojska od chłopa - specjalność Zakładu Mięsnego Euro-S...

  Wędzona w gorącym dymie z drewna bukowo-olchowego. Szynka Swojska od Chłopa, to jeden z najbardziej znamienitych wyrobów w ofercie naszej firmy. Szynka ta jest wyjątkowo krucha, delikatna, o wyraźnym, a jednocześnie subtelnym smaku.   Swoje wyj...

Ekologiczne urządzenia chłodnicze - nadchodzi rewolucja!

zdjęcie pixaby.com Rozpoczęła się rewolucja, która będzie przyspieszała rozwój technologii powodujących ograniczenie negatywnego wpływu działalności człowieka na środowisko. Trend ten w najbliższych latach będzie przełomowy, a jego dynamikę wzrostu odczują ni...

Handel zagraniczny produktami mięsnymi - raport pierwszych czt...

Jak podaje Biuro Analiz i Startegii KOWR w okresie pierwszych czterech miesięcy 2021 r. przychody uzyskane z eksportu produktów wieprzowych, wołowych oraz drobiowych wyniosły łącznie blisko 2 mld EUR (8,9 mld zł) i były o 3% mniejsze ...
Opublikowany: 23.06.2021 Kategorie: Handel / Gastronomia, Etykiety:

Unia Europejska przedstawi wizję dotyczącą systemów żywnościow...

Jak podaje Copa Cogeca w Europie mogą dominować negocjacje trójstronne w sprawie WPR,równolegle jednak prowadzone są rozmowy na temat innych ważnych kwestii. Między innymi, Rada Europejska opublikowała dzisiaj swoje stanowisko w sprawie priorytet&oacut...
Opublikowany: 07.06.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Redukcja emisji gazów cieplarnianych jest wielkim wyzwaniem dl...

Specyfika emisji gazów cieplarnianych sektora hodowli Proil emisji gazów cieplarnianych (GHG) produkcji zwierzęcej różni się znacznie od profilu innych sektorów, takich jak transport. Emisje pochodzą z naturalnie zmiennych procesów biol...
Opublikowany: 25.05.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Zmiany klimatu będą miały wpływ na system produkcji zwierzęcej...

Jak podają eksperci CopaCogeca zmiany klimatu będą miały wpływ na systemy produkcji zwierzęcej w całej Europie. W niektórych regionach, rolnicy będą musieli tak przystosować swoje praktyki, aby móc skutecznie walczyć m.in. z nowymi chorobami zwierząt oraz z neg...
Opublikowany: 17.05.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Rabaty stosowane przez sieci handlowe - raport UOKiK

  UOKiK sprawdził rabaty uzyskiwane przez duże sieci handlowe od dostawców produktów rolno-spożywczych. Efektem jest kompleksowy raport zawierający dane i wskazówki dotyczące rabatów stosowanych przez sieci handlowe.  Rynek roln...
Opublikowany: 21.04.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Unia Europejska - hodowcy z Polski przeciwni planowanym ograni...

Wzywamy Janusza Wojciechowskiego - Komisarza ds. Rolnictwa do zdecydowanej obrony europejskich rolników.   #Hodowcyrazem, wspólna inicjatywa największych organizacji zrzeszających polskich hodowców zaniepokojona jest toczącymi się w Parlamencie...
Opublikowany: 13.04.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Opinia europejskich hodowców na temat mięsa syntetycznego

Hodowla zwierząt i konsumpcja mięsa stanowią temat coraz szerszej dyskusji w Europie, a także w innych zachodnich krajach. Jako specjaliści sektora hodowli zwierząt bierzemy ten fakt pod uwagę i robimy co w naszej mocy, aby prowadzić działalność, która uwzględnia potrzeby sp...
Opublikowany: 15.03.2021 Kategorie: Artykuły, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Mięsa do podgrzania - ZM Skiba S.A.

Zakłady Mięsne SKIBA S.A. wprowadzają na rynek nową linię dań gotowych " GOTOWE DO PODGRZANIA”, których wyróżnikami są m.in. wysoka jakość oraz szybkość przygotowania. Dania dedykowane są szczególnie dla osób zapracowanych i dla tych, c...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.