Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Fot. Bożena Podobińska
Remigiusz Zagraba: Restaurację Kuchnia Polska „Gąska” można odwiedzić w Krakowie przy ul. Limanowskiego 1, przy Rynku Podgórskim. Kto szczególnie powinien odwiedzić Państwa restaurację?
Bożena Podobi...
Remigiusz Zagraba: Mięso wołowe posiada wiele zalet, jest bogate m.in. w witaminy z grupy B, a dokładnie B 6 i B 12, co jeszcze według Pana zasługuje na wyróżnienie i docenienie?
Jerzy Wierzbicki: Wołowina jest bogata w cynk, żelazo i co warto podkreślić, niezastąpion...
Remigiusz Zagraba: Które rasy świń są najpopularniejsze w hodowlach na terenie Polski i co je charakteryzuje?
dr inż. Tadeusz Blicharski: Najbardziej popularne są rasy białe: polska biała zwisłoucha i wielka biała polska. Jak wskazują badania konsumentów i labor...
Remigiusz Zagraba: Czterogwiazdkowy Hotel Tęczowy Młyn to jeden z najbardziej utytułowanych hoteli w Kielcach. W 2014 r. otrzymał I miejsce w plebiscycie IV edycji Best Hotel Award na najlepszy polski hotel spośród hoteli kieleckich. Jednym z jego największych atut&oa...
Remigiusz Zagraba: Spożycie mięsa wieprzowego w 2016 r. wg GUS wyniosło 40,8 kg na osobę i jest to obecnie najpopularniejszy rodzaj mięsa w Polsce. Nie mamy jeszcze dokładnych wyników za 2017 r., ale wiele prognoz sugerowało, że może być nieznaczny wzrost. Jak Pan oce...
"Dzisiaj koncentrujemy się przede wszystkim na rynku gastronomii", mówi Marzena Perka kierownik zakładu Gold Drób w rozmowie z portalem FirmyMiesne.pl
Remigiusz Zagraba: Gold Drób z sukcesami prowadzi działalność od 1996 r., a główną d...
Remigiusz Zagraba: Polacy w ostatnich latach nie doceniali wołowiny, w 2015 r. spożyli jej 1,2 kg na osobę. Z opracowania GUS wynika jednak, że mieszkaniec Polski skonsumował w 2016 r. 2,1 kg mięsa wołowego – było to o 0,9 kg więcej niż w roku ubiegłym. Czy do...
Anna Łydek: W stolicy jest wiele ciekawych restauracji, każda zachęca klientów czymś ciekawym. Co wyróżnia Państwa lokal?
Marek Burakowski: Jedzenie jest naszą pasją – zdecydowanie to nas wyróżnia. Dla nas najważniejsze są składniki, z któ...
Anna Łydek: Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Szczecinie powstała już w 1945 r. Obecnie sieć prowadzi 58 sklepów, zatrudnia ponad 700 osób i jest jednym z większych pracodawców w mieście. Co przyczyniło się do sukcesu...
Anna Łydek: Ostatnimi czasy można zaobserwować, że większy nacisk kładzie się na zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia i spożywanie produktów jak najmniej przetworzonych, naturalnych. Czy w branży mięsnej jest miejsce na produkty naturalne, ekologiczne?
&nbs...