Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Firma Mięso i wędliny Zofia Zawrot z Drawska Pomorskiego serdecznie zaprasza do dwóch nowo otwartych sklepów mięsnych. Przedsiębiorstwo od początku istnienia czyli od roku 1996 zwiększa zatrudnienie (w 1996r. zatrudnionych było 16 osób, obecnie zaś ponad...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
Remigiusz Zagraba: Najpierw ukończył Pan studia na wydziale technologii żywienia, następnie pracował w firmach spożywczych takich jak: Warka, Agrosmak, Interchamp. Dlaczego zdecydował się Pan zarządzać firmą mięsną?
Przemysław Chabowski: Propozycja, którą dostałem była...
Rozmowa z Dyrektorem Zarządzającym easyFairs® Poland – Ewą Woch
Remigiusz Zagraba: Skąd wziął się pomysł na stworzenie targów dla małej gastronomii, fast food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO ?
Ewa Woch: Firma eas...
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,
Jeśli właścicielom firm bądź menadżerom zadamy pytanie o cele biznesowe ich organizacji odpowiedzą prawdopodobnie , że ich „celem jest zysk”. Tymczasem taki sposób myślenia może być w dłuższej perspektywie zgubny. Nie oznacza to, że zysk i rentowność są...
Szanowni Państwo, portal FirmyMiesne.pl nawiązał współpracę z Wojciechem Woźniakiem, który specjalnie dla Was podzieli się swoim doświadczeniem z zakresu zarządzania, marketingu oraz tworzenia marki w branży mięsnej.
Wojciech Woźniak ukończył Akad...
Przemysław Chabowski
Ukończył Akademię Rolniczą w Poznaniu na Wydziale Technologii Żywności, gdzie uzyska tytuł magister inżynier technologii żywności.
Pracował min. w Zakładach Piwowarskich Warka, firmie Agrosmak, Intersmak, Interchamp, Zakłady Mięsne Morliny, Okecha...
Remigiusz Zagraba: Firma Peklimar istnieje od 1990 roku. Jak opisałby Pan obecną działalność ?
Wojciech Woźniak: Mamy za sobą 20 lat istnienia na rynku i przez ten okres wiele się zmieniło w naszej firmie. Na co dzień tego może nie dostrzegamy, ale jak porównamy dłuższ...
III Mistrzostwa Polski Kelnerów; kulinarny show, podczas którego będą przygotowywane wariacje kulinarne z polędwicy wołowej z warzywami Oerlemans; pokazy oraz konkursy Śląskiej Grupy Kulinarnej i Klubu Szefów Kuchni, takie jak „Półmisek śląskic...