Artykuły w kategorii: Handel / Gastronomia
Sklep spożywczo- mięsny Metka z Piaseczna w województwie mazowieckim poszukuje dostawców wędlin, w szczególności wędlin ekologicznych, tradycyjnych oraz naturalnie wyrabianych.
Nawiąże również współpracę w...
Stogram to nowy kulinarny punkt na mapie Bydgoszczy. Restauracja znajduje się na ulicy Kruszwicka 1w Galerii Rondo. Tutejsze menu powinno przypaść do gustu smakoszom tradycyjnych smaków, a to za sprawą serwowanej tu kuchni typowo polskiej.
O mięsnych inspirac...
Wywiad z Mieczysławą Bogdanowicz - Prezes PSS Społem Hajnówka.
Remigiusz Zagraba: SPOŁEM w Hajnówce ma bardzo długą historię i tradycję. Istnieje od 89 lat – jak dzisiaj wygląda działalność Spółdzielni?
Mieczysława Bogdanowi...
Firma Mięso i wędliny Zofia Zawrot z Drawska Pomorskiego serdecznie zaprasza do dwóch nowo otwartych sklepów mięsnych. Przedsiębiorstwo od początku istnienia czyli od roku 1996 zwiększa zatrudnienie (w 1996r. zatrudnionych było 16 osób, obecnie zaś ponad...
Produkcja mięsa drobiowego rośnie w skali światowej i w tym roku przekroczy 100 mln ton a tym samym poziom produkcji z roku 2010- podają analitycy BGŻ. Mięso z kurczaka to jedno z najpopularniejszych rodzajów mięs drobiowych spożywanych w wielu krajach i kulturach.
...
Remigiusz Zagraba: Najpierw ukończył Pan studia na wydziale technologii żywienia, następnie pracował w firmach spożywczych takich jak: Warka, Agrosmak, Interchamp. Dlaczego zdecydował się Pan zarządzać firmą mięsną?
Przemysław Chabowski: Propozycja, którą dostałem była...
Rozmowa z Dyrektorem Zarządzającym easyFairs® Poland – Ewą Woch
Remigiusz Zagraba: Skąd wziął się pomysł na stworzenie targów dla małej gastronomii, fast food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO ?
Ewa Woch: Firma eas...
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,
Jeśli właścicielom firm bądź menadżerom zadamy pytanie o cele biznesowe ich organizacji odpowiedzą prawdopodobnie , że ich „celem jest zysk”. Tymczasem taki sposób myślenia może być w dłuższej perspektywie zgubny. Nie oznacza to, że zysk i rentowność są...
Szanowni Państwo, portal FirmyMiesne.pl nawiązał współpracę z Wojciechem Woźniakiem, który specjalnie dla Was podzieli się swoim doświadczeniem z zakresu zarządzania, marketingu oraz tworzenia marki w branży mięsnej.
Wojciech Woźniak ukończył Akad...