Monika Wambier restauracja Stogram z Bydgoszczy - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Monika Wambier restauracja Stogram z Bydgoszczy

Stogram to nowy kulinarny punkt na mapie Bydgoszczy. Restauracja znajduje się na ulicy Kruszwicka 1w Galerii Rondo. Tutejsze menu powinno przypaść do gustu smakoszom tradycyjnych smaków, a to za sprawą serwowanej tu kuchni typowo polskiej.

 

O mięsnych inspiracjach w menu restauracji Stogram rozmawiamy z Moniką Warmbier, 
manager restauracji.
 

Remigiusz Zagraba: Restauracja STOGRAM to typowo polska kuchnia. Z jakiego rodzaju mięs przygotowywane są potrawy w Państwa restauracji?

Monika Warmbier: Po pierwsze należy powiedzieć, że jesteśmy restauracją więc menu jest zmienne. Przekłada się to właśnie m.in. na rodzaje mięs, jakie można u nas dostać. Po drugie, Stogram niedawno wystartował. Jesteśmy nowym lokalem. Na tę chwilę można znaleźć u nas dania z filetu z kurczaka, polędwiczki, schab, karkówkę czy łopatki.

R.Z.: Jakie dania są w restauracji STOGRAM najpopularniejsze? 

M.W.: Strogram to kuchnia typowo polska. Stąd podawane są takie dania, jak: gołąbki, klopsiki mielone
w sosie pomidorowym, karkówka pieczona czy polędwiczki.

R.Z.: Dostawy mięsa i wędlin są bardzoważne dla restauracji. Kto może zostać u Państwa dostawcą ?

MW.: Kto da nam najlepszą cenę. Jesteśmy nową restauracją więc na tym etapie jesteśmy wciąż na etapie poszukiwań. Obecnie pozyskujemy mięso i wędliny z naszego regionu.

R.Z.: Co jest najważniejsze podczas współpracy z dostawcami?

M.W.: We współpracy z dostawcami cenimy i pożądamy dwóch rzeczy: dobrej ceny i dotrzymywania terminów. Są to dla nas sprawy kluczowe.

R.Z.: Jakie powinno być mięso dostarczone do restauracji STOGRAM?

M.W.: Tak. Mięso, które wykorzystujemy do przyrządzania serwowanych przez nas potraw powinno charakteryzować się dwoma cechami. Po pierwsze być dobrej jakości. Po drugi być świeże. Na końcu, ale nie mniej dla nas ważne, być w dobrej cenie. 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.