Jakie palety najlepiej wybrać do zakładu mięsnego ?
W zakładach mięsnych czy to dużych, czy też mniejszych panują bardzo surowe i trudne warunki takie jak: niskie temperatury, wilgoć, duże obciążenia, częste uderzenia wózkami widłowymi, używanie środków dezynfekujących i czyszczących. Pierwsze co przychodzi na myśl to, że paleta taka musi być najwyższej jakości, czyli, solidnie wykonana!
Firma Craemer GmbH, która jest sprawdzonym partnerem dla branży mięsnej. Rozwija i produkuje od ponad pięćdziesięciu lat wysokiej jakości pojemniki magazynowe i transportowe oraz palety plastikowe. Prawdziwym hitem okazała się paleta higieniczna EURO H1, której firma Craemer GmbH jest wynalazcą! Najlepszą rekomendacją jest to, że od roku 1993 sprzedano już kilka milionów sztuk do zakładów mięsnych w całej Europie.
EURO H1 - rozwiązuje problemy w magazynowaniu i transporcie !
Jest to paleta wynaleziona z myślą o branży mięsnej, która najprościej mówiąc, jest niezawodna i zgodna z systemami HACCP oraz GMP. Palety higieniczne EURO H1 produkowane są metodą wtrysku z czystego polietylenu wysokiej gęstości (HDPE), dzięki temu idealnie sprawdzają się w zakresie temperatur -40°C do + 70°C, dodatkowo dzięki możliwości uniesienia palety, z każdego z czterech boków, operowanie paletami jest bardzo proste oraz ułatwia magazynowanie i załadunek.