Jaką więc posadzkę wybrać do zakładu spożywczego? Najlepszych rozwiązaniem będą posadzki przemysłowe Ucrete UD 200 lub DP 10, są opłacalne ze względu na ich trwałość, szybkość i praktyczność montażu oraz spełnianie wszystkich potrzeb nowoczesnego przemysłu przetwórczego. Jest to unikatowa gama produktów na bazie żywic poliuretanowych o dużej wytrzymałości, cieszących się niezrównaną reputacją z uwagi na parametry użytkowe, zdobytą w ciągu czterech dziesięcioleci użytkowania w branży produkcji żywności, napojów, farmaceutycznej i chemicznej. Ucrete – kluczowe korzyści:
- Szybkie nakładanie i utwardzanie: nawet w niskich temperaturach. Dostępne są specyfikacje w pełni nadające się do użytku po zaledwie 5 godzinach w temperaturze 10°C, co sprawia, że nadają się idealnie do prac renowacyjnych;
- Odporna na wilgoć: może być montowana na 7-dniowym betonie bez potrzeby stosowania specjalnych gruntów, sprzyjając terminowości realizacji pilnych projektów;
- Odporność na szok termiczny: wytrzymuje zrzuty wrzątku, nawet do 150°C w zależności od specyfikacji;
- Higiena: skuteczność czyszczenia taka sama, jak w przypadku stali nierdzewnej, a także niesprzyjanie rozwojowi mikroorganizmów, co pomaga w utrzymaniu standardów higieny;
- Odporność chemiczna: począwszy od silnych kwasów aż do zasad, tłuszczy, olejów i rozpuszczalników, które mogą spowodować gwałtowne zniszczenie innych rodzajów posadzek żywicznych;
- Czysta i bezpieczna: dla twoich pracowników, produktów i środowiska. Posiada certyfikat Eurofins Indoor Air Comfort Gold, potwierdzający spełnianie standardów dotyczących niskich emisji Lotnych Związków Organicznych (VOC). Aby zapewnić długotrwałe zachowanie parametrów użytkowych, twoja posadzka musi być aplikowana przez przeszkolonych specjalistów.