Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
W polskiej kuchni niesłabnącą popularnością cieszy się kiełbasa. Danie to można bowiem przygotować na bardzo wiele sposobów zarówno zimą (kiedy to przyrządzamy ją w warunkach domowych) jak i latem, kiedy najczęściej wrzucamy na grill. Kiełbasa stanowi r...
Smak wędlin z dzieciństwa, smak niezapomniany to smak, do którego się wraca. Schab Babci i Szynka Babci to wędliny tradycyjne, które należą do tego rodzaju wędlin, po które Klient wraca ponownie. Wyroby produkowane są przez Masarnie „Staropolska...
Tytułowe „Od ziarnka…”, to nie jedynie cytat czy puste słowa lecz szereg działań, które firma MARKAM podejmuje w Kasince Małej, aby dostarczyć swoim klientom najwyższej jakości mięso oraz wędliny.
Produkcja naszego zakładu oparta...
Wielkanoc to czas, w którym dzielimy się z najbliższymi tym co najlepsze. Chcąc ubogacić Wielkanocny stół warto sięgnąć po wyroby najwyższej klasy, jakie oferuje Państwu Firma MARKAM z Kasinki Małej w województwie małopolskim. W szerokiej ofercie wyro...
Od 20 lat staramy się sprostać oczekiwaniom i gustom naszych klientów.
Tę długą obecność na rynku, zawdzięczamy ogromnemu zapałowi, determinacji oraz pracy całego zespołu firmy „Mięso i Wędliny Zofia Zawrot”.
Początki były trudne i skromne, jeden ...
Wędliny to jeden z najważniejszych składników pokarmowych najczęściej spożywanych przez Polaków. Tradycja spożywania wędlin istnieje od pokoleń. Stanowią bazę do przystawek, dodatek do wielu dań. Kupując wędliny w sklepie mięsnym zwracamy uwagę na wiele czyn...
Konsumenci kupują produkty sprawdzone, polecane przez innych. Program PDŻ - Poznaj Dobrą Żywność jest wskazówką i informacją, które produkty warto spożywać. Znak jest przyznawany wyrobom, które spełniają rygorystyczne kryteria, opracowane przez Kolegi...
W ramach przeprowadzonego w listopadzie XXXVIII Konkursu "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" -Jesień 2012 wyłoniono najlepsze produkty mięsne pod względem jakościowym i wyróżniono najlepszych producentów w Polsce.
Od lat konkurs pro...
Zakład Mięsny Poliwczak został laureatem tegorocznego konkursu Śląski Znak Jakości w branży spożywczej. Został wybrany spośród dziewięciu podmiotów ubiegających się o ten tytuł.
Kapituła konkursu wyłoniła wyroby spożywcze o szczególnie wysokiej jako...
Kiełbasa była od czasów najdawniejszych przysmakiem polskim. Częstując gości, od niej rozpoczynano śniadania i obiady. Gdy za czasów saskich kuchnia polska stała się więcej wykwintną, powiadano, że dobry szlachecki kucharz powinien był umie...