Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
Mięso indycze to przede wszystkim dużo pełnowartościowego białka i cennych witamin A, B1, B2, B12, a także minerałów m.in.: cynku, magnezu, potasu, fosforu i żelaza. Ponadto jest lekkostrawne i niskokaloryczne oraz charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, co ozn...
Na polskim rynku jest już dostępna wieprzowa linia produktów na maśle!
Firma DOBROSŁAWÓW HENRYKA AMANOWICZA wprowadza nową linię produktów NA MAŚLE, która dedykowana jest konsumentom lubiącym mięso wieprzowe w nieco innej odsłonie, przywoł...
Prawdziwie śląski smak – KIEŁBASA SZTYGARA marki BERGER.
Portfolio, mającej swój rodowód na Śląsku, firmy BERGER zasilił kolejny wyjątkowy produkt.
Kiełbasa sztygara to wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem czosnku niedźwiedzi...
Kiełbaski pieprzowe - producent
Moda na zdrową żywność przybiera na sile. Jak pokazują badania i wypowiedzi ekspertów, coraz większą wagę Polacy przywiązują do składu produktów spożywczych, które kupują.
Firma PCD SALAMI zaprezentowała swó...
fot. ZPM Mieczysław Witkowski
Warto celebrować codziennie chwile z najbliższymi, a nic tak nie łączy, jak wspólny posiłek. Pod warunkiem, że będzie smaczny, wyjątkowy, pachnący i bez konserwantów !
Przenieśmy się na tereny Roztoczańskiego Parku Narodowego d...
fot. Wytwórnia wędlin "Adoz"
Kiełbasa podwawelska to jedna z najpopularniejszych kiełbas w Polsce. Jest dostępna niemal w każdej masarni i chętnie kupowana przez konsumentów. Czy jednak kiełbasa podwawelska, podwawelskiej jest równa?
Kiełba...
„Codziennie dbamy o to, by produkty firmy JANAS były synonimem jakości. Przez lata wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe, krajowe i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia”- opowiada o rodzinnym przedsiębiorstwi...
Zdj. Kiełbaski Ślązaczki - ZM Berger
W ofercie firmy Berger nie brakuje szlachetnych produktów z gwarancją doskonałego smaku, mocno osadzonych w śląskiej tradycji kulinarnej. Jednak w gronie „ślōnskich szpecyjałōw” pojawiła się propozycja wyjątkowa...
Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i...
W XXI w. ludzie żyją coraz szybciej. Osoby, które są zabiegane, prowadząc aktywne życie, z pewnością coraz częściej będą poszukiwać gotowych dań, bo dzięki nim mogą zaoszczędzić cenny czas poświęcony na gotowanie. To właśnie do nich handlowcy i producenci kierują boga...