Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
Konsumenci od jakiegoś czasu coraz częściej poszukują bardzo dobrych jakościowo mięs. Każdy rodzaj mięsa ma swoje zalety, jednak jest jeden szczególny i w ostatnich latach trochę zapomniany. Powoli jednak wraca on na stoły polskie, bo jest nie tylko smaczny i delikatn...
Czas na grilla!
Wraz z nadejściem sezonu grillowego marka BERGER przygotowała dwie oryginalne propozycje, w sam raz do wrzucenia na ruszt. KASZOK i RYŻOK znajdą uznanie wśród miłośników grillowania, którzy stawiają na lekkie i nowoczesne...
fot.ZM Poliwczak
Zakład Mięsny POLIWCZAK z Mysłowic to firma, która zyskała uznanie klientów dzięki wyśmienitym produktom wędliniarskim. Obecnie firma poszerzyła swoją ofertę o kolejny smakołyk drobiowy:
PALUSZKI DROBIOWE
To absolutna nowość firmy POLIW...
Czy gęsina jest już w Twojej restauracji?
Polki i Polacy coraz częściej są otwarci na nowe smaki. Szukają jednak w potrawach tradycji, odpowiednich walorów smakowych oraz prozdrowotności. Idealna jest więc gęsina, która wszystkie te zachcianki zas...
fot.FIRMA TOŁŁOCZKO
Historia mięsno-wedliniarskiej FIRMY TOŁŁOCZKO i ich sprawdzone, lubiane i tradycyjne produkty na Wielkanocny stół.
Nasza historia: FIRMA TOŁŁOCZKO
Pewnego dnia, wraz z mężem, znaleźliśmy sklep w Słupsku przy ul. Wolności-rynek, w kt&...
fot. ZM Berger
„Ślōnski Szpecyjał” na Wielkanoc–kiełbasa krucha ze wsi marki BERGER
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas, gdy w otoczeniu rodziny oraz najbliższychcelebrujemy tradycję i cieszymy się swoją bliskością. Ich nieodłączny element stanowi wi...
fot.pixabay
Francuzi jako pierwsi zapragnęli stworzenia przepisów chroniących regionalne specjały. Zabezpieczenie produktów przed przywłaszczeniem nazwy lub podrobieniem ma informować klientów o szczególnych właściwościach kupowanych artykuł&oac...
Od wielu lat rynek polski zalewany jest mięsem z krajów unijnych. Jednak producenci wędlin zdają sobie sprawę, że właściwy dobór półtuszy to klucz do smacznych wyrobów. Tuczniki z polskich hodowli, karmione i chowane w sposób naturalny, w&n...
„Ślōnskie szpecyjały” to produkty już od ponad 35 lat sygnowane nazwiskiem Berger - rodzinną firmą związaną ze śląskim miastem Rydułtowy. Doskonała znajomość niepowtarzalnego smaku domowych wędzonek zaowocowała kolejnym tradycyjnym wyrobem w ofercie marki. Wędzon...
Mięso indycze to przede wszystkim dużo pełnowartościowego białka i cennych witamin A, B1, B2, B12, a także minerałów m.in.: cynku, magnezu, potasu, fosforu i żelaza. Ponadto jest lekkostrawne i niskokaloryczne oraz charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, co ozn...