Bez wątpienia idą Święta. Niebawem wspólnie z najbliższymi zasiądziemy do świątecznych stołów. Na Wigilii zgodnie z wielowiekową tradycją pojawią się dania tylko postne. Natomiast w kolejne świąteczne dni będziemy degustować wybrane - ze szczególną uwagą - specjalnie na tę okazję wędliny i mięsa. Świąteczna oferta marki Hańderek to duży wybór pieczonych i gotowanych szynek, schabów i kiełbas TRADYCYJNYCH w smaku i sposobie przygotowania.
Z początkiem grudnia powoli coraz poważniej zaczynamy myśleć o przygotowaniach do Świąt Bożego Narodzenia. Czasu wyjątkowego, kiedy to staramy się odtworzyć wszystkie zwyczaje i tradycje kulinarne. Mimo, że w zależności od regionów niektóre obrzędy czy zwyczaje różnią się, to jedno pozostaje niezmienne. Świętowanie musi przybrać również formę znakomitych posiłków. Wspólne ucztowanie to smakowanie doskonałych pieczonych mięs, TRADYCYJNYCH szynek, schabu i pasztetów.
Szynka spod powału
Tradycyjnie polskie wędliny
Po uroczystej Wigilii, kiedy to spożywamy potrawy przygotowane z ryb, grzybów i kiszonej kapusty przychodzi czas na ucztowanie bez ograniczeń. Podczas kolejnych dni świątecznych Polacy preferują dania mięsne. Pieczone szynki, schab, różnego rodzaju rolady i pasztety.
Na świątecznych stołach, podczas uroczystych spotkań i kolacji królują wędliny. Przy ich wyborze decyduje wysoka mięsność, tradycyjny smak wynikający z procesu przygotowania oraz ich ziołowy aromat. Nasze oczekiwania krystalizują się wokół wędlin wytwarzanych metodami zbliżonymi do naturalnych. Preferujemy wędliny wędzone w dymie olchowo-bukowym, których smak będzie współgrał z wysoką jakością. Już teraz warto w najbliższym sklepie z ladą chłodniczą zapytać o ofertę wędlin TRADYCYJNYCH marki Hańderek. Renomowanego i wielokrotnie nagrodzonego znakiem TOP PRODUKT, godłem Doceń Polskie i medalem NAJLEPSZY PRODUKT wybór konsumentów roku 2018 i 2019 producenta znakomitych wędlin z Buczkowic.
Wytwarzane są one bez użycia konserwantów. Producent zaprasza również do swoich sklepów firmowych zlokalizowanych na południu Polski ( adresy sklepów http://handerek.com.pl/sklepy-firmowe/). Jest jeszcze czas aby sprowadzić do Waszego ulubionego sklepu wędliny marki Hańderek. Producent zaprasza do kontaktu http://handerek.com.pl/strefa-kontrahenta/ .
Niezapomniany smak SZYNKI TRADYCYJNEJ
Kuchnia tradycyjnie polska, czyli ta kultywowana od wieków w trakcie Świąt Bożego Narodzenia preferuje produkty naturalne, przygotowane według znanych i wciąż tych samych przepisów. Podobnie rzecz się ma w przypadku wędlin. Satysfakcjonują nas tylko wędliny mięsne, wędzone przygotowane tradycyjnie.
Wędliny marki Hańderek noszące miano TRADYCYJNE spełniają wyśrubowane normy jakości, bowiem produkt o nazwie tradycyjny musi być przygotowany z poszanowaniem dawnych receptur przy użyciu najwyższej jakości mięs. Dodatkowo wszystkie 4. produkty o nazwie TRADYCYJNE z ofert marki Hańderek są przygotowywane bez użycia konserwantów (bez polifosforanów i glutaminianu sodu)). Znakomite szynki z podbeskidzkich Buczkowic z grupy TRADYCYJNE – Szynka Tradycyjna, Szynka Tradycyjna z Tłuszczykiem, Schab Tradycyjny, Kiełbasa Wiejska Tradycyjna – smakują sauté, ale mogą być uzupełnione sosami – chrzanowym, tatarskim, ćwikłą – które dodatkowo wydobędą ich naturalny smak i aromat. Można je także podawać z musztardami lub dresingami na bazie jesiennych owoców: śliwek, jabłek i słodkiej żurawiny.
Schab tradycyjny Hańderek
Grupa produktów TRADYCYJNE marki Hańderek spełnia wysokie standardy jakości produktu oraz gwarantuje naturalny sposób ich przygotowania. Wędliny te zostały wyróżnione wieloma nagrodami. SCHAB TRADYCYJNY otrzymał certyfikat i miano TOP PRODUKT w programie Doceń Polskie. Z kolei SZYNKA TRADYCYJNA i KIEŁBASA WIEJSKA TRADYCYJNA otrzymały wyróżnienie w Ogólnopolskim Konkursie Wędliniarskim podczas poznańskiej POLAGRA 2017.
INFORMACJE O FIRMIE
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są w wybranych sklepach detalicznych i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy. Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek w latach 2006, 2010, 2011 i 2014 wyróżniona została tytułem GAZELE BIZNESU.
telefon: 33 817 71 94, 33 817 67 18 e-mail: zamowienia@handerek.com.pl www: handerek.com.pl