Wrześniowe hity mięsne!
Za nami okres wakacji, pełen wspomnień, ciekawych znajomości i często smakowania nowych i nieznanych dotąd wyrobów mięsnych z odwiedzanych miejsc. Do najpopularniejszych krajów w roku 2019 można zaliczyć według wielu źródeł m.in. Grecję, Turcję, Bułgarię. Grecja to Loukániko kiełbasa na bazie wieprzowiny i jagnięciny, Turcja to Sucuk kiełbasa na bazie wołowiny, z kolei Bułgaria to Lukanka suche salami wytworzone w sposób rzemieślniczy z wieprzowiny, wołowiny i cielęciny.
Jednak dla wielu Polaków najlepsze są polskie tradycyjne wyroby, które nie tylko wyśmienicie smakują, ale przede wszystkim przypominają najlepsze chwile spędzone z rodziną, przyjaciółmi i znajomymi. Często tuż po powrocie z wakacji nie mogą się doczekać, jak na ich śniadaniowym i obiadowym stole zagości polskie mięso i wędlina, a na żarzący się węgiel drzewny lub brykiet spadną pierwsze krople tłuszczu, dzięki którym wydobędzie się aromatyczny zapach grillowanego mięsa.
Aby spełnić te wszystkie kulinarne uciechy, potrzebne będą wyjątkowe produkty, do których można zaliczyć kiełbasę wołową kruchą, która zawiera w sobie aż 68% mięsa wołowego, szynka z beczki, której historia sięga jeszcze czasów przed PRL - owskich, szynka bez fosforanów gdzie ze 111g mięsa zrobiono 100 g szynki i to wszystko, co najlepsze pochodzi z Zakładów Mięsnych J.S.M.J. Mielczarek z Woli Wiązowej.