Wielkie pieczenie w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Drąg z Podkarpacia, czyli festiwal mięs pieczonych!
Pieczone są przede wszystkim całe kawałki mięsa wieprzowego odpowiednio wcześniej zamarynowane i przyprawione posypką ziołową m.in.: schab w ziołach lub z faszerowany mięsem z kiełbasy swojskiej.
Kolejnymi szlagierami, o których warto wspomnieć, są pieczony boczek i rolady z boczku, jedna z zawiniętym schabem, a druga z wyśmienitym farszem kiełbasy swojskiej.
Pod zamówienia wypiekane są całe nogę wieprzowe ze skórą, z kością lub bez jak sobie klient zażyczy!
To nie wszystko, muszę równie wspomnieć o pierwotnej linii pieczonych wyrobów, od których zaczynaliśmy, czyli pasztety: ze śliwką kalifornijską, żurawiną oraz boczkiem, pieczemy je od wielu lat, a ich popularność jest coraz większa — dodaje Beata Knych właścicielka zakładu.
Nasze wypieki mięsne dostarczamy na terenie województwa podkarpackiego, małopolskiego i świętokrzyskiego.