Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
fot.pixabay.com
Regionalne potrawy mięsne lubelskie.
Lubelszczyzna od zawsze była regionem ubogim, w którym tradycyjne potrawy były proste, a przy tym smaczne i pożywne. Przebywając w Lublinie i jego okolicach, poza regionalnymi przysmakami jarskimi jak cebularze ...
Nowa moda powraca do korzeni.
Współcześni konsumenci zaczynają doceniać dzisiaj to, co zdrowe, prawdziwe i najprostsze. Szczególnie widoczne trendy w tym zakresie obserwujemy obecnie w branży spożywczej a szczególnie w przetwórstwie mię...
Jedz drób, będziesz piękny.
Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produkt&oa...
Nie ma sukcesu bez boczku!
No właśnie! Wiedzą o tym wszyscy, a zwłaszcza prawdziwi smakosze. Boczek wieprzowy to produkt, bez którego niemożliwe jest stworzenie atrakcyjnej oferty w sklepie mięsnym czy też hurtow...
fot. Pixaby
Potrawy kuchni pomorskiej to mieszanka kuchni niemieckiej, wpływów szwedzkich i duńskich. Pomorza słynie przede wszystkim z ryb i dań jarskich, a jego kuchnia to kuchnia ziem ubogich, w której mieszkańcy nauczyli się korzystać z naturalnych dar&oa...
Artykuł reklamowy
Kuchnia śląska po mistrzowsku
Tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale też smaczne, aby górnik mógł w dobrym humorze pójść do roboty. Śląską kuchnię kształtowały pols...
Zdj. Pixabay.com
Kiedy możemy używać takich nazw jak „domowy”, „swojski”, „tradycyjny”?
Obecnie na rynku spożywczym panuje trend na zdrowe odżywianie. Konsumenci coraz chętniej kupują zdrową żywność, popularnością cieszą się w...
Anna Łydek: Na czym polega działalność Polskiej Izby Produktu Lokalnego ?
Izabella Byszewska: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego powstała w 2004 r. i zrzesza producentów żywności regionalnej i tradycyjnej. Obecnie Izba ma ponad 200 członków. Są nimi p...
Polska słynie z kabanosów, które są często jej wizytówką podczas różnego rodzaju uroczystości krajowych, jak również międzynarodowych. Jest to także jeden z najpopularniejszych produktów mięsnych eksportowanych z Polski.
...