Mięso indycze to przede wszystkim dużo pełnowartościowego białka i cennych witamin A, B1, B2, B12, a także minerałów m.in.: cynku, magnezu, potasu, fosforu i żelaza. Ponadto jest lekkostrawne i niskokaloryczne oraz charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, co oznacza, że jest chude! Wysokobiałkowość mięsa z indyka może służyć za doskonałą dietę.
Czy na rynku polskim brakuje wędlin z indyka?
Obecnie mamy bardzo duży wybór różnych wędlin, lecz mało jestwyrobów z indyka klasy premium. Tę właśnie niszę zagospodarowała firma INDYK MAZURY, która wprowadziła unikatowe, smaczne i tradycyjne wyroby indycze.
Produkty bardzo wysokiej jakości polecane dla konsumentów, którzy się zdrowo odżywiają, a zwłaszcza filet maślany z indyka oraz udo pieczone z indyka. Produkty te można spożywać zarówno na zimno i gorąco jako dania gotowe.
Dlaczego właśnie wędliny z indyka?
Aspekty prozdrowotne i stale rosnąca grupa konsumentów wybierająca zdrowy styl życia zainspirowała właścicieli i pracowników firmy, aby podążać właśnie w tym kierunku. Zaangażowanie, determinacja i przede wszystkim pasja pozwoliły na stworzenie linii produktów bez konserwantów, z której można być dumnym!
Regionalni czy lokalni?
Choć kompozycje przypraw są przygotowywane według gustów smakowych regionu warmińsko-mazurskiego, to swoją nutę smakową odnajdą także mieszkańcy innych regionów Polski, gdyż użyte przyprawy i zioła to nie tylko naturalność, ale też polska tradycja.
W skład nowej linii INDYK MAZURY wchodzą takie przysmaki jak:
Pasztet z indyka Pieczeń z indyka
Pierś maślana z indyka Udo pieczone z indyka
Indyk-Mazury Spółka z o.o. Sp. K.