Czy gęsina jest już w Twojej restauracji?
Polki i Polacy coraz częściej są otwarci na nowe smaki. Szukają jednak w potrawach tradycji, odpowiednich walorów smakowych oraz prozdrowotności. Idealna jest więc gęsina, która wszystkie te zachcianki zaspokaja.
Dzisiaj i w przyszłości z pewnością ceniąca się restauracja nie będzie mogła pozwolić sobie na brak polskiej gęsiny w karcie menu!
Zalety polskiej gęsiny od wielu lat doceniają przede wszystkim konsumenci z Niemiec i Francji, gdzie hodowcy z Polski eksportują jej zdecydowaną większość ze swojej hodowli. W ostatnich latach jest coraz bardziej popularna również w Hongkongu.
Cudze chwalicie, a swego nie znacie!?
Pocieszające jest to, że od kilku lat spożycie gęsiny systematycznie rośnie i jeszcze kilkanaście lat spożywaliśmy jej zaledwie, parę gram na osobę rocznie, to w roku 2017 mięso z gęsi cieszyło się powodzenie na poziomie blisko 300 g na osobę, to pokazuje ogromny potencjał dla tego rodzaju mięsa na rodzimym rynku, głównie w gastronomii.
Istotną kwestią jest wybór najlepszej jakościowo gęsiny, pochodzącej z zaufanego źródła, koniecznie opartego na tradycyjnej hodowli.
Rodzinne przedsiębiorstwo Drobgen z serca Kaszub od ponad 20 lat promuje polską gęsinę na rynku krajowym i poza granicami Polski.
Warto też spróbować i wprowadzić nowe produkty marki "Polskie Gęsi" dedykowane szczególnie dla rynku gastronomicznego, które były już kilkakrotnie prezentowane na Kongresie Szefów Kuchni w Warszawie.
W celu zapoznania się z pełną ofertą firmy zapraszamy do rejestracji poprzez formularz na stronie: www.polskiegesi.pl.
W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o kontakt: wspolpraca@polskiegesi.pl