Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
fot. Wytwórnia wędlin "Adoz"
Kiełbasa podwawelska to jedna z najpopularniejszych kiełbas w Polsce. Jest dostępna niemal w każdej masarni i chętnie kupowana przez konsumentów. Czy jednak kiełbasa podwawelska, podwawelskiej jest równa?
Kiełba...
„Codziennie dbamy o to, by produkty firmy JANAS były synonimem jakości. Przez lata wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe, krajowe i międzynarodowe nagrody i wyróżnienia”- opowiada o rodzinnym przedsiębiorstwi...
Zdj. Kiełbaski Ślązaczki - ZM Berger
W ofercie firmy Berger nie brakuje szlachetnych produktów z gwarancją doskonałego smaku, mocno osadzonych w śląskiej tradycji kulinarnej. Jednak w gronie „ślōnskich szpecyjałōw” pojawiła się propozycja wyjątkowa...
Nadejście chłodniejszej pory roku wymaga od nas wielu zmiany, również w sposobie codziennego odżywiania. Nasza dieta jesienią i zimą powinna być bogatsza w ciepłe posiłki, które nas rozgrzeją i dostarczą więcej energii. Gdy robi się zimno nasz organizm zużywa i...
W XXI w. ludzie żyją coraz szybciej. Osoby, które są zabiegane, prowadząc aktywne życie, z pewnością coraz częściej będą poszukiwać gotowych dań, bo dzięki nim mogą zaoszczędzić cenny czas poświęcony na gotowanie. To właśnie do nich handlowcy i producenci kierują boga...
Zakład Mięsny POLIWCZAK w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie odbiorców wyrobami drobiowymi wzbogacił ofertę o produkty oparte na mięsie z kurczaka. Zawarte w nich ciekawe przyprawy, które podkreślają walory tego delikatnego mięsa i aspekt prozdrowotny sprawi...
Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...
fot.pixabay.com
Regionalne potrawy mięsne lubelskie.
Lubelszczyzna od zawsze była regionem ubogim, w którym tradycyjne potrawy były proste, a przy tym smaczne i pożywne. Przebywając w Lublinie i jego okolicach, poza regionalnymi przysmakami jarskimi jak cebularze ...
Nowa moda powraca do korzeni.
Współcześni konsumenci zaczynają doceniać dzisiaj to, co zdrowe, prawdziwe i najprostsze. Szczególnie widoczne trendy w tym zakresie obserwujemy obecnie w branży spożywczej a szczególnie w przetwórstwie mię...
Jedz drób, będziesz piękny.
Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produkt&oa...