Artykuły/MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta - Strona 9 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta

Produkty drobiowe - producent śląskie

Zakład Mięsny POLIWCZAK w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie odbiorców wyrobami drobiowymi wzbogacił ofertę o produkty oparte na mięsie z kurczaka. Zawarte w nich ciekawe przyprawy, które podkreślają walory tego delikatnego mięsa i aspekt prozdrowotny sprawi...
Opublikowany: 19.10.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, śląskie, Etykiety:

Śląskie wyroby mięsne - rozmowa z Moniką Berger - Zakłady Mięs...

Remigiusz Zagraba: - Już od ponad 35 lat Zakłady Mięsne Berger z miejscowości Rydułtowy, założone przez Bonifacego i Irenę Bergerów przywracają i kultywują wspaniałą tradycję śląskich przetworów mięsnych. Co wyróżnia Państwa produkty i które z nic...

Regionalne potrawy mięsne lubelskie

fot.pixabay.com Regionalne potrawy mięsne lubelskie. Lubelszczyzna od zawsze była regionem ubogim, w którym tradycyjne potrawy były proste, a przy tym smaczne i pożywne. Przebywając w Lublinie i jego okolicach, poza regionalnymi przysmakami jarskimi jak cebularze ...
Opublikowany: 17.09.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, lubelskie, Etykiety:

Kiełbasa biała parzona - wielkopolskie

  Nowa moda powraca do korzeni. Współcześni konsumenci zaczynają doceniać dzisiaj to, co zdrowe, prawdziwe i najprostsze. Szczególnie widoczne trendy w tym zakresie obserwujemy obecnie w branży spożywczej a szczególnie w przetwórstwie mię...
Opublikowany: 28.08.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, wielkopolskie, Etykiety:

Wędliny drobiowe - nowość linia Kukuryku od Dobrowolskich

Jedz drób, będziesz piękny. Wszelkie trendy obowiązujące we współczesnym świecie znajdują odzwierciedlenie w branży spożywczej. W ostatnich latach, wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa, podniesieniem się poziomu świadomości odnoście kupowanych produkt&oa...

Boczek wędzony nagrodzony - producent lubelskie

          Nie ma sukcesu bez boczku!   No właśnie! Wiedzą o tym wszyscy, a zwłaszcza prawdziwi smakosze. Boczek wieprzowy to produkt, bez którego niemożliwe jest stworzenie atrakcyjnej oferty w sklepie mięsnym czy też hurtow...
Opublikowany: 18.07.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, lubelskie, Etykiety:

Regionalne potrawy mięsne pomorskie

fot. Pixaby Potrawy kuchni pomorskiej to mieszanka kuchni niemieckiej, wpływów szwedzkich i duńskich. Pomorza słynie przede wszystkim z ryb i dań jarskich, a jego kuchnia to kuchnia ziem ubogich, w której mieszkańcy nauczyli się korzystać z naturalnych dar&oa...
Opublikowany: 17.07.2018 Kategorie: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, pomorskie, Etykiety:

Kuchnia śląska po mistrzowsku

Artykuł reklamowy Kuchnia śląska po mistrzowsku Tradycyjne potrawy śląskie miały przede wszystkim zapewnić siłę do pracy pod ziemią. Były więc sycące, ale też smaczne, aby górnik mógł w dobrym humorze pójść do roboty. Śląską kuchnię kształtowały pols...
Opublikowany: 21.05.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, śląskie, Etykiety:

Domowy, swojski, tradycyjny - kiedy można używać takich nazw?...

Zdj. Pixabay.com   Kiedy możemy używać takich nazw jak „domowy”, „swojski”, „tradycyjny”? Obecnie na rynku spożywczym panuje trend na zdrowe odżywianie. Konsumenci coraz chętniej kupują zdrową żywność, popularnością cieszą się w...
Opublikowany: 21.05.2018 Kategorie: Artykuły, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, Etykiety:

Produkty lokalne i regionalne - rozmowa z Izabellą Byszewską P...

Anna Łydek: Na czym polega działalność Polskiej Izby Produktu Lokalnego ? Izabella Byszewska: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego powstała w 2004 r. i zrzesza producentów żywności regionalnej i tradycyjnej. Obecnie Izba ma ponad 200 członków. Są nimi p...
Opublikowany: 23.04.2018 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta, Etykiety:

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.