W dzisiejszych czasach trudno o prawdziwÄ…, polskÄ… i naturalnÄ… kieÅ‚basÄ™. CzÄ™sto posiadajÄ… one bardzo małą zawartość miÄ™sa i dużo sztucznych skÅ‚adników. JeÅ›li wieprzowina znajduje siÄ™ dalej niż na drugim miejscu w skÅ‚adzie wÄ™dliny to nie warto jej wybierać.
KieÅ‚basa ze wsi oferowana przez WISAPIS cechuje siÄ™ niebywale wysokÄ… miÄ™snoÅ›ciÄ…, ponieważ ze 110 gram najwyższej jakoÅ›ci miÄ™sa wieprzowego wyprodukowano aż 100 gram kieÅ‚basy, która zachwyci niejednego konesera. WÄ™dlina aromatyzowana jest solÄ…, czarnym pieprzem oraz czosnkiem. Dla podkreÅ›lenia jej niesamowitego smaku dodano odrobinÄ™ cukru, który doskonale dopeÅ‚niÅ‚ jej caÅ‚y skÅ‚ad. Firma WISAPIS jest bardzo dumna ze swojego produktu, to sztandarowa wÄ™dlina tego zakÅ‚adu.
Polska kieÅ‚basa pojawia siÄ™ bardzo czÄ™sto na naszych stoÅ‚ach, a także na póÅ‚kach zagranicznych sklepów. Jest spożywana podczas wiÄ™kszoÅ›ci domowych uroczystoÅ›ci. Można jÄ… przyrzÄ…dzać na wiele różnych sposobów smażyć, gotować, zapiekać, a także jeść na zimno. Jest nieodłącznym elementem każdego letniego grillowania i podstawowym skÅ‚adnikiem tradycyjnego bigosu. Smakosze poszukujÄ… w niej zapachu wÄ™dzarni i naturalnego smaku. Ponadto najlepsze wÄ™dliny majÄ… okreÅ›lony kolor, odpowiedniÄ… twardość i ksztaÅ‚t. Najlepszej jakoÅ›ci produkty pochodzÄ… ze wsi, stÄ…d nazwa kieÅ‚basy WISAPIS, która posiada wszystkie wyżej wymienione cechy. Ponadto, kieÅ‚basa ze wsi WISAPIS jest bardzo bogata w skÅ‚adniki odżywcze. Jest ona bogatym źródÅ‚em mikroelementów i biaÅ‚ka, które jest podstawowym materiaÅ‚em budulcowym naszego organizmu.
WISAPIS- Zakład Mięsny Zielonka