Kiełbasa pieprzowa marki Berger
Tworzenie kiełbas to prawdziwa sztuka polegająca na znalezieniu idealnego połączenia wysokogatunkowego mięsa z przyprawami, które to nie będą dominować, a jedynie subtelnie podkreślą smak wyrobu. Ta wiedza i umiejętności, przekazywane z pokolenia na pokolenie, pozwalają nam cieszyć się smakiem i aromatem Kiełbasy pieprzowej firmy Berger.
Aby stworzyć oryginalną mieszankę przypraw, charakterystyczną dla Kiełbasy pieprzowej, mistrzowie wędliniarstwa z firmy Berger, postawili przede wszystkim na zielony pieprz. Nieco łagodniejszy od popularnego czarnego pieprzu, w smaku jest delikatnie słodkawy i odświeżający. Dzięki temu idealnie sprawdza się jako dodatek do wyrobów mięsnych, nadając im wyrazistej nuty.
Widoczne ziarna zielonego pieprzu doskonale komponują się z mięsem wieprzowym, dodając aromatu i potęgując unikalny smak. Peklowana, a następnie wędzona Kiełbasa pieprzowa występuje w ofercie „Premium” firmy Berger, co najlepiej świadczy o wysoko jakościowych składnikach z których powstaje, a także o recepturze tworzonej w zgodzie ze śląskimi tradycjami i kunsztem wędliniarskim.
Zakłady Mięsne Berger Irena i Bonifacy Berger Sp.J.
Czytaj także:
Dania obiadowe w słoikach, śląskie, producent Berger
Nowości produktowe na sezon grillowy, producent śląskie
Kiełbasa Krucha ze Wsi - nowość ZM Berger na święta
Mięsa na obiad do podgrzania firmy Berger, śląskie
Śląskie wyroby mięsne - rozmowa z Moniką Berger - Zakłady Mięsne Berger na Śląsku
Kiełbasa sztygara - producent śląskie
Wędzonka ze Śląska - powrót do tradycji
Nowości produktowe na sezon grillowy, producent śląskie
Kiełbasa Krucha ze Wsi - nowość ZM Berger na święta
Frankfurterki specjały śląskie
Monika Berger - zmieniamy się dla Was, czyli Ślónskie Szpecyjały ZM Berger