Artykuły w kategorii: MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta
fot.ZPM Hańderek
W asortymencie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek znajdują się wędliny, kiełbaski, rolady, boczki, karczki, polędwice i pasztety. Propozycję wzbogaca nowość w ofercie - pasty kanapkowe vege w czterech smakach. Wszystkie produkty powstają z...
Dla Klientów, którzy dobrze znają i pamiętają ich domowy smak z dawnych lat. Dla Klientów, którzy spróbują ich po raz pierwszy. Dla klientów, którzy uwielbiają nowości. Zapraszamy do odwiedzania regularnie sklep&oa...
fot. PPHU MARKS
TOP 4 MARK'S 2022
Już za chwilę rozpoczniemy drugie półrocze 2022 r. To dobry czas na podsumowanie i wybór najlepszych produktów TOP 4 w kategorii WĘDLINY WALICHNOWSKIE. Firma MARK'S szczyci się tym, co ma najle...
fot. WISAPIS Zakład Mięsny Zielonka
Kiełbasa w Polsce była od czasów najdawniejszych przysmakiem Polek i Polaków. Częstując gości, od niej rozpoczynano najważniejsze posiłki podczas domowych spotkań czy też uroczystości. Gdy za czasów saskich kuchnia p...
fot.Dobrowolscy Sp.z o.o.
Wędzenie to metoda utrwalania wyrobów mięsnych oparta na stosowaniu dymu wędzarniczego, który jest wytwarzany w czasie niezupełnego powolnego spalania (pirolizy) surowca dymotwórczego jakimi są drewno i jego pochodne. Poszczeg...
Szanowni Państwo !
Prezentujemy nową linię produktów „z piekarnika”, które w ciągu kilku ostatnich miesięcy zyskały duże zainteresowanie klientów. W ramach grupy „z piekarnika” oferujemy 4 produkty: biodrówkę, boczek, karcze...
Dziczyzna – to rodzaj mięsa bardzo ceniony przez koneserów dobrego jedzenia. Mięso pochodzi z upolowanych zwierząt, które żyją w naturze. Dziczyzna charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, wysoką zawartością białka, wyjątkowym zapachem lasu i smakie...
Dieta roślinna starożytnych nie zawsze wynikała z wyboru, religii czy etyki. Zdaniem naukowców z zespołu Prof. Wolfa Teegena z Uniwersytetu Monachijskiego, mięso i ryby w starożytnym Pergamonie były tak drogie, że stać na nie było tylko najbogatszych. Braki w diecie rzut...
Opublikowany: 03.01.2022
Kategorie:
Artykuły,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
dolnośląskie,
kujawsko-pomorskie,
lubelskie,
lubuskie,
łódzkie,
małopolskie,
mazowieckie,
opolskie,
podkarpackie,
podlaskie,
pomorskie,
śląskie,
świętokrzyskie,
warmińsko-mazurskie,
wielkopolskie,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
Dwa nurty, które zajmują czołowe miejsce podczas produkcji mięsa oraz wyrobów mięsnych to naturalność i lokalność. Dlatego też większość producentów z tego segmentu stara się w jak najlepszy sposób wpisać w obowiązujący trend po to, aby spełnia...
W Polsce w ciągu ostatnich lat zmienił się profil hodowli królików. Wyhamowana została produkcja zwierząt futerkowych, ze względu na niską trwałość futerka. Wzrosła natomiast produkcja ras mięsnych. W Polsce spożycie tego gatunku mięsa jest bardzo niskie, wielu ek...