fot.adobe stock
Kiedy mówimy o wÄ™dlinach, na myÅ›l przychodzÄ… nam różne odmiany kieÅ‚bas, którymi można rozkoszować siÄ™ bez dodatków lub jedynie ze Å›wieżym pieczywem, urozmaicone odrobinÄ… musztardy.
KieÅ‚basa Podwawelska to wysokogatunkowa wÄ™dlina, zaliczana do kategorii kieÅ‚bas cienkich, która idealnie nadaje siÄ™ do spożywania na ciepÅ‚o, na zimno lub jako przekÄ…ska.
Do jej produkcji użyto wyselekcjonowanego miÄ™sa wieprzowego i naturalnej osÅ‚onki. Dla uzyskania niepowtarzalnego smaku i aromatu wykorzystywane sÄ… tylko naturalne przyprawy – sól, pieprz i czosnek. Niektórzy z klientów wieszajÄ… ten wyrób w suchym i ciepÅ‚ym miejscu, aby kieÅ‚basa siÄ™ wysuszyÅ‚a – trwa to kilka tygodni i nadaje jej niespotykany smak.
KieÅ‚basa Podwawelska wyrabiana w Masarni Brzozie w województwie kujawsko-pomorskim skierowana jest dla sklepów spożywczych, hurtowni, a także wÅ‚aÅ›cicieli gastronomii. MogÄ… jÄ… również kupić klienci indywidualni w sklepach firmowych. Dodatkowym atutem jest fakt, że zakÅ‚ad posiada wÅ‚asnÄ… ubojniÄ™ trzody, wiÄ™c pozyskane miÄ™so potrzebne do wyrobu wÄ™dlin pochodzi od okolicznych rolników.
KieÅ‚basa sprzedawana luzem nadaje siÄ™ do spożycia w ciÄ…gu 7 dni, natomiast zapakowana ma termin przydatnoÅ›ci 21 dni. Sposób pakowania zależy bezpoÅ›rednio od klienta.
Ten i wiele innych smacznych produktów Masarni Brzozie można nabyć w sklepach na terenie Brodnicy i powiatu brodnickiego, Nowego Miasta Lubawskiego oraz na terenie powiatu nowomiejskiego i dziaÅ‚dowskiego.
Masarnia Brzozie K.Leśniewski, B.Biegański, G.Sobiech Sp. Jawna