Parówki wadowickie - rozwiązanie na szybkie, efektowne śniadanie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Parówki wadowickie - rozwiązanie na szybkie, efektowne śniadanie

fot.Dobrowolscy

Parówka – klasyk kuchni, który wszyscy znamy.

Ale czy jesteś pewien, że znasz wszystkie jej oblicza? Oto trzy nowoczesne przepisy, które odmienią Twoje śniadania!

Parówki – Historia Pełna Smaku

Pochodzą z Frankfurtu, ale szybko podbiły świat – od Wiednia aż po USA, gdzie stały się ikoną jako część słynnych hot-dogów. Dziś, dzięki firmie Dobrowolscy, parówka zyskuje nowe, innowacyjne smaki. Anna Burak podkreśla: "Nasze Parówki wadowickie, zarówno klasyczne, jak i z serem, to perfekcyjne rozwiązanie na szybkie, efektowne śniadanie!"

1. Parówki w Cieście Filo


Składniki:

  • Parówki wadowickie z serem Dobrowolscy (3 sztuki)
  • Świeża papryczka chili (1 sztuka)
  • Ciasto filo (3 płaty)
  • Jajko (1 sztuka)

Rozkrój chili, usuń pestki. Owij parówkę ciastem filo, dodaj chili, posmaruj rozbitym jajkiem. Piekarnik na 180°C i w 20 minut gotowe!

2. Kwiatki z Parówek i Jaj


Składniki:

  • Parówki wadowickie klasyczne Dobrowolscy (3 sztuki)
  • Jaja (3 sztuki)
  • Szczypiorek
  • Olej (1 łyżka)

Za pomocą patyczka do szaszłyka formuj parówkę w kształcie kwiatka. Smaż na patelni, wrzuć jajko do środka. Gotowe po 3 minutach!

3. Łódki Parówkowe z Jajkiem i Mozzarellą


Składniki:

  • Parówki wadowickie klasyczne Dobrowolscy (3 sztuki)
  • Jaja (3 sztuki)
  • Plastry mozzarelli (3 sztuki)
  • Olej (1 łyżka)
  • Świeże oregano

Nacinaj parówki, formując łódki. Smaż na patelni, wbij jajko do środka. Po 3 minutach obróć, dodaj mozzarellę i oregano. Czekaj na roztopienie sera!

 

Wypróbuj te przepisy

i przekonaj się, że parówka to nie tylko dodatek do hot-doga,

ale i gwiazda nowoczesnych śniadań!

 

Zakłady Mięsne - podkarpackie DOBROWOLSCY Sp. z o.o.

 


Autor: Materiał promocyjny Dobrowolscy Sp.z o.o.
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.