fot.Dobrowolscy
Parówka – klasyk kuchni, który wszyscy znamy.
Ale czy jesteś pewien, że znasz wszystkie jej oblicza? Oto trzy nowoczesne przepisy, które odmienią Twoje śniadania!
Parówki – Historia Pełna Smaku
Pochodzą z Frankfurtu, ale szybko podbiły świat – od Wiednia aż po USA, gdzie stały się ikoną jako część słynnych hot-dogów. Dziś, dzięki firmie Dobrowolscy, parówka zyskuje nowe, innowacyjne smaki. Anna Burak podkreśla: "Nasze Parówki wadowickie, zarówno klasyczne, jak i z serem, to perfekcyjne rozwiązanie na szybkie, efektowne śniadanie!"
1. Parówki w Cieście Filo
Składniki:
- Parówki wadowickie z serem Dobrowolscy (3 sztuki)
- Świeża papryczka chili (1 sztuka)
- Ciasto filo (3 płaty)
- Jajko (1 sztuka)
Rozkrój chili, usuń pestki. Owij parówkę ciastem filo, dodaj chili, posmaruj rozbitym jajkiem. Piekarnik na 180°C i w 20 minut gotowe!
2. Kwiatki z Parówek i Jaj
Składniki:
- Parówki wadowickie klasyczne Dobrowolscy (3 sztuki)
- Jaja (3 sztuki)
- Szczypiorek
- Olej (1 łyżka)
Za pomocą patyczka do szaszłyka formuj parówkę w kształcie kwiatka. Smaż na patelni, wrzuć jajko do środka. Gotowe po 3 minutach!
3. Łódki Parówkowe z Jajkiem i Mozzarellą
Składniki:
- Parówki wadowickie klasyczne Dobrowolscy (3 sztuki)
- Jaja (3 sztuki)
- Plastry mozzarelli (3 sztuki)
- Olej (1 łyżka)
- Świeże oregano
Nacinaj parówki, formując łódki. Smaż na patelni, wbij jajko do środka. Po 3 minutach obróć, dodaj mozzarellę i oregano. Czekaj na roztopienie sera!
Wypróbuj te przepisy
i przekonaj się, że parówka to nie tylko dodatek do hot-doga,
ale i gwiazda nowoczesnych śniadań!
Zakłady Mięsne - podkarpackie DOBROWOLSCY Sp. z o.o.